П’ятниця, 19 Квітня, 2024

На Львівщині буде три платних дороги: які?

Тема будівництва концесійних доріг в Україні в останні роки є надзвичайно обговорюваною та, як зазначив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, важливою складовою реформ в Україні. Відтак, у рамках форуму RE:think. Invest in Ukraine, що вчора, 29 жовтня, пройшов у Маріуполі пан Криклій заявив, що їх команда зараз активно працює у напрямку цього питання – будівництва в країні платних автошляхів. У своїй доповіді міністр закликав до співпраці іноземних інвесторів та зазначив, що з їх допомогою вони реалізують набагато швидше цей мегапроєкт в Україні, передає прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, у рамках інвестиційного форуму міністр інфраструктури України розповів, що у найближчому майбутньому планують зробити концесійними три автошляхи на Львівщині: M-06 Львів – Стрий, M-09 Львів – Тернопіль та M-10 Львів – Краковець. Окрім цих доріг, у приблизно суміжних часових відрізках з’явиться концесійна дорога lM-05 Київ- Біла Церква. За словами Владислава Криклія, ці проєкти Україна втілюватиме у співпраці зі Світовим банком. Однак з його промови не до кінця стало зрозуміло, чи йдеться про будівництво абсолютно нових автошляхів, що будуть платними, чи про реконструкцію та запуск “по-новому” вже діючих.

Також у рамках промови на RE:think. Invest in Ukraine Владислав Криклій повідомив, що у ці дні міністерство активно працює над концесією кількох аеропортів в Україні – у місті Херсоні, Чернівцях, Запоріжжі тощо. До того ж вони готують концесійні проєкти залізничних вокзалів Харкова, Дніпра, Хмельницького, Миколаєва та Чопа. А окрім концесійних проєктів, міністерство інфраструктури України зараз співпрацює з міжнародними фінансовими організаціями задля втілення інших задумів – будівництва мостів, магістралей та інших споруд в Україні.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.