П’ятниця, 29 Березня, 2024

6 – в кіоску, 7 – в салоні: у Львові підтримали підвищення вартості проїзду в електротранспорті

Вчора, 27 листопада, в нашому місті відбулися громадські слухання, в ході яких обговорювали питання підвищення вартості проїзду в міському електричному громадському транспорті, пише Львів Майбутнього. Під час громадських слухань львів’яни підтримали підвищення вартості проїзду тут, як зазначають у прес-службі міської ради.  

Отже, тепер вартість одноразового квитка на проїзд у львівському трамваї чи тролейбусі складатиме 6 гривень – у випадку, якщо квиток придбають в кіосках, які працюють на місцях зупинок електротранспорту. У випадку ж, якщо пасажир купує квиток у водія, йому доведеться заплатити за разовий квиток на проїзд 7 гривень.  

“За” встановлення таких тарифів на проїзд проголосувало більше сотні присутніх на громадських слуханнях і “проти” проголосувало тільки 47 осіб. Оскільки більшість віддала свій голос “за”, рішення було прийнятим. 

Під час громадських слухань львів’янам розповіли, наскільки покращилися умови перевезень з часу останнього підняття тарифів на проїзд. Зокрема, чиновники розповіли про суттєве збільшення кількості вагонів – наприклад, минулого року у Львові здійснили закупівлю тридцяти берлінських вагонів. Якщо ж говорити про новенькі “Електрони”, то невдовзі у Львові має з’явитися 50 новеньких транспортних засобів.  

Також в планах чиновників – активно зайнятися реконструкцією всіх депо, ремонтом контактної мережі та налагодженням належних умов для того, аби маломобільні групи населення також мали змогу повноцінно користуватися електричним громадським транспортом нашого міста. 

Зазначимо, що в пріоритеті для міста Лева – розвиток ефективного, екологічно безпечного та комфортного громадського транспорту. Для цього в місті навіть напрацювали стратегію розширення тролейбусної та трамвайної мережі.  

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.