П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Закон у дії: скільки гральних закладів вже закрили у Львові та області?

Цього тижня парламент України прийняв один з головних законів, який забороняє вести будь-який гральний бізнес на території України. Саме у рамках цієї постанови у всіх містах країни поліція почала приймати міри, що забезпечать закриття усіх таких гральних об’єктів. 

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, у рамках доручення керівництва МВС України та Нацполіції України працівники поліції Львівської області сьогодні, 20 грудня, протягом всього дня проводили численні обшуки, перевірки і опечатки різних закладів грального формату. Відбувся цілий ряд спецзаходів, що були спрямовані на виконання вищезазначеного закону. Таку інформацію оприлюднили у прес-службі Національної поліції у Львівській області.

Таким чином, внаслідок численних перевірок у Львові та області було закрито понад 250 гральних установ. Це здебільшого об’єкти, які працювали під виглядом державних лотерей, хоча насправді ними не були, бо надавали значно ширші послуги у сфері грального бізнесу. Усі необхідні карні дії та спецоперації проводили працівники управління стратегічних розслідувань, а також оперативних та слідчих підрозділів. У результаті перевірок було відкрито кримінальні провадження, зокрема за ст.203-2 (про гральний бізнес) ККУ. Стаття передбачає штраф від 10 000 до 40 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також правоохоронці наголошують, що звичайно буде проведено усі необхідні досудові розслідування по кожній справі.

У поліції Львова зазначають, щоб громадяни повідомляли у правоохоронні органи про діяльність тих чи інших гральних закладів, про які поліції ще невідомо. Варто телефонувати за номером 102. У Національній поліції наголошують, що наразі проводять усі необхідні заходи, щоб припинити на території Львова та області усі різновиди грального бізнесу.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.