П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Львові збудують великий навчальний ІТ – комплекс

Львів сьогодні це не культурна столиця України та місто, привабливе для туристів, але й значний науковий центр, місто великих можливостей та перспектив, відкрите для новий технологій та креативних рішень. За кілька останніх років Львів став одним з провідних центрів інформаційних технологій в Україні та потрапив до трійки лідерів ІТ-індустрії разом з Києвом та Харковом.

У Львові планують збудувати великий навчальний ІТ- комплекс, загальною площею 10.тис. м². Будівля матиме 10 поверхів, там навчатимуться студенти першого в Україні ІТ- університету — IT STEP Univercity та освітнього центру IT STEP Academy – про це повідомляє “Lviv-future” з посиланням на прес-центр ЛМР.

IT-центр зможуть відвідувати також і учні,тут мають намір побудувати профільну середню школу.

ІТ – аналітики розповіли, що створення такого проету є досить актуальною для міста, оскільки галузь розвивається дуже швидко, відкриваються нові компанії, ринок потребує фахівців з якісною освітою.

Одною з головних місій цього комплексу є розвиток творчого потенціалу у дітей, виявлення їх талантів та привчання до інновацій ще зі шкільних класів.

Згідно з проектом, у класах та навчальних лабораторіях зможуть навчатись 1000 студентів та учнів.

До майбутнього комплексу буду входити навчальні класи, аудиторії, інноваційні лабораторії, конференційні зали, коворкінги для студентів, спортзал, їдальня, паркінг.

Попри це, ІТ-комплекс стане місцем зустрічей креативної молоді міста та України, тут відбуватимуть конференції та форуми. Комплекс хочуть побудувати на базі існуючих ІТ STEP Academy та IT STEP Univercity.

Знаходитись він буде на вул. Малиновій,що в районі вулиці Липинського. Місце локації доволі зручне, оскільки тут є хороша транспортна розв’язка, що дасть можливість легко дістатись до центру міста.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.