Субота, 20 Квітня, 2024

На Фабриці повидла створять арт-простір: чого очікувати?

29 грудня 2018 року Львівська міська рада погодила проект реконструкції Фабрики повидла (Jam Factory), що на Підзамчі, повідомляє видання Хмарочос.

Як пише “lviv-future“, напівзруйновану пам’ятку архітектури купив австрійський меценат Геральд Біндер щоб створити там некомерційний культурний простір.

Проект фабрики на замовлення Harald Binder Cultural Enterprises передбачає створення культурного новітнього арт-центру, який буде унікальним у Львові. Для району Підзамче, де власне і знаходиться фабрика (Богдана Хмельницького, 157), цей проект повинен стати рятівним та ретавілізувати цей район. Підзамче,  це унікальний район, що поєднює в собі близькість до центру та дух справжнього Львова з старовинними будинками та дещо притаманною йому містичністю. Цей район завжди був дещо іншим, загадковим, знайомим далеко не всім, та цим він і унікальний.

Фабрика знаходиться в такому місці, де зустрічаються три види міського простору: міські квартали, індустріальний ландшафт та приватні будинки, типові для передмістя.

Фабрика повидла спочатку була фабрикою спиртових виробів та підсолоджених трунків “Кронік і син”. Збудована вона в кінці XIX ст. Фабрикою повидла стала вона за радянських часів. В останні роки приміщення колишньої фабрики стали використовувати художники.

Проект реконструкції розробила компанія Atelier Stephan Rindler із Відня, що стала переможцем відкритого конкурсу. У конкурсі також брали участь архітектурні бюро Baumhauer Gesellschaft із Берліну, Drozdov&Partners із Харкова, «Urban Куратори» з Києва та інші.

По лівій стороні від фабрики є торцева прибудова, споруджена в 30-тих роках. Її планують перебудувати, натомість центральну будівлю і вежу реставрують. Прибудова не повинна перевищувати 23,6 метра.

 

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.