Субота, 27 Квітня, 2024

Рейтинг районів міста Львова: визначили, де найкомфортніше жити

У січні 2019 року у міжмережжі мешканці Львова оцінювали рівень комфорту того місця, де вони проживають. Участь у так званому опитуванні взяли понад 4,5 тис. львів’ян. За цими даними було встановлено рейтинг та визначено найбільш та найменш комфортний для проживання район міста Лева. Про це пише lviv1256.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, мешканці Львова оцінювали своє місце проживання за критеріями: безпека, чистота, інфраструктура, транспортна розв’язка, якість життя. На основі цих даних визначили, що найкомфортнішим та найчистішим районом міста Львова є Сихівський (або Сихів). Найменш зручним для проживання, як не дивно, виявився центр.

На основі 5-бальної шкали рейтинг районів Львова має такий вигляд (сумарні оцінки):

  • Сихівський – 3,42;
  • Франківський – 3,37;
  • Шевченківський – 3,31;
  • Залізничний – 3,3;
  • Личаківський – 3,28;
  • Галицький – 3,22.

Сихів відзначили великою кількістю прихильників спорту для самооборони та надали цьому району статусу найчистішого у місті, хоч, зазначали респонденти, тут є проблема із сортуванням відходів. За рейтингом оцінок безпеки Сихів розмістився на 3 місці. Також, писали в опитуванні, у Сихівському районі для комфорту потрібно налагодити роботу громадського транспорту. Великий ТРЦ, басейни та спортмайданчики – ще кілька популярних рекомендацій для благоустрою цього району. Щоб було зовсім добре, львів’яни кажуть, що на Сихові потрібно поставити Макдональдс. 

Найбезпечнішим районом Львова визнали Личаківський. Найбільш комфортний в плані інфраструктури – Франківський. Найгірший – Личаківський. Загалом для львів’ян характерна прихильність до свого району, навіть якщо б у них була можливість вибрати будь-який інший для проживання. Якщо говорити в цілому, то більшість людей для життя вибрали б Франківський район – майже 28% мешканців з усіх проголосованих; 19% із задоволенням проживали б у Шевченківському районі та 18% – у центрі. Найменше мріють жити в Залізничному – тільки 11%.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.