Вівторок, 23 Квітня, 2024

У Львові з'явиться надсучасна дитяча бібліотека

Вже цього року розпочнуться ремонтні роботи по облаштуванню бібліотеки – філії №27 для дітей,я ка розташована на вулиці Богдана Хмельницького, 175 в старовинній будівлі, яка має статус пам’ятки архітектури. Більш відома вона як кам’яниця “Під високим замком”, передає прес-служба ЛМР.

Як пише “lviv-future“, навпроти бібліотеки знаходиться добре відома львів’янам фабрика повидла, яку доречі найближчим часом теж мають перетворити на креативний культурний центр. 

Загальна вартість робіт з облаштування бібліотеки становить 3 247 000.00 грн. 

В управлінні культури Львівської міської ради розповідають, що влітку минулого року управління культури розпочало обговорення щодо ремонту та осучаснення приміщення бібліотеки.  Разом з бібліотекарями, відвідувачами та проектантами створили концепцію бібліотечного простору, беручи при цьому до уваги потреби різних цільових аудиторій та відповідно до викликів часу та місця. Серед важливих питань обговорили зокрема питання безпеки дітей, умови для комфорту перебування, зручне розміщення книг, зонування простору відповідно до вікових категорій, мобільні меблі, сцена для театральних постановок , звукоізоляція, зовнішнє маркування та реклама.

Окремо  також опитали постійних відвідувачів з метою з’ясування думок людей про доступність бібліотеки. зручність, комфорт та затишок, впізнаваність.

Уточнення проекту відбувалося протягом осені і вже з початку 2019 року управління культури розпочне ремонтні роботи.

Згідно з проектом, бібліотека отримає новий зовнішній віигляд, багато зелені та світла, окреме місце для театральних постановок та відпочинку, багато зручних ніш для читання, що будуть вмонтовані в книжкові стелажі, спеціальна “зелена” гірка для найменших відвідувачів.

Загалом у нашому місті функціонує 17 дитячих міських бібліотек, які об’єднані в централізовану систему. З 2018 рік дитячі бібліотеки почали переходити на електронне обслуговування читачів та створення єдиного каталогу в рамках програми “Е-бібліотека”.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.