Субота, 27 Квітня, 2024

Впровадження е-квитка у міському транспорті: незабаром розпочнуть монтаж валідаторів

Останнім часом у Львові доволі гостро стоїть питання впровадження єдиного електронного квитка у громадському транспорті нашого міста. Ще минулого місяця під час чергової сесії Львівської міської ради було ухвалено електронну петицію щодо негайного впровадження електронного квитка. Сьогодні, 4 квітня, у прес-службі Львівської міської ради повідомили про те, що незабаром Львів ще на один крок просунеться у впровадженні цієї системи: за кілька місяців транспорт мають обладнати валідаторами. Розповідає “Львів Майбутнього“. 

Так, про перебіг реалізації проекту впровадження квитка повідомив Сергій Журбенко, начальник відділу автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП “Львівавтодор”, коли завітав на засідання Львівської міської ради. Чоловік розповів, що ще 12 лютого цього року відбулося розкриття пропозицій від учасників тендеру щодо реалізації проекту єдиного електронного квитка в громадському транспорті Львова. Технічні пропозиції щодо розробки, постачання, встановлення та обслуговування нової системи оплати проїзду у львівському громадському транспорті подали 6 консорціумів. 

В ЛКП “Львівавтодор” повідомили, що вони разом з консультантами від ЄБРР опрацьовують пропозиції від консорціумів. Фінальна частина впровадження автоматизованої оплати проїзду – це отримання фінансових пропозицій від тих компаній, які пройдуть за технічними пропозиціями. Вже до кінця наступного місяця мають визначити ім’я компанії-переможця тендеру, далі, в серпні-вересні розпочнуть роботи з монтажу валідаторів. 

Планується, що спочатку впровадять електронний квиток в міському електричному транспорті, далі – в комунальному автобусному транспорті міста. Після цього будуть залучати приватних перевізників, які курсують міськими маршрутами. Далі планують залучити приміські маршрути. Декілька технічних пропозицій отримали від литовських компаній, одна з яких реалізувала автоматизовану оплату проїзду в Європі і встановила відповідне обладнання в українській столиці. Однак поки що їхня система ще не працює тут. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.