Субота, 27 Липня, 2024

Місто Лева стало першим в Україні за продажами у ProZorro

Нещодавно на сайті ProZorro.Продажі з’явилася інформація про те, що наше місто стало першим серед інших українських міст за продажами у системі ProZorro, пише сайт “Львів Майбутнього“. Згідно з даними на цьому сайті, Львівська міська рада у 2018 році здійснила 89 аукціонів з продажу майна, об’єктів малої приватизації, оренди та тимчасових торгових споруд. Про це також пише “24 канал“. 

Так, завдяки продажам на цьому сайті нашому місту вдалося заробити 135 мільйонів гривень. На сайті пише, що Львів опинився на першому місці тому, що працює за кожним напрямом: мала приватизація (йдеться про продаж підприємств, ділянок, споруд, пакетів акцій компаній, які вартують місту до 250 млн грн), оренда, майно, тимчасові торгові споруди тощо. До слова, мер Львова Садовий стверджує, що зароблені від продажів кошти інвестують в гуманітарну сферу. Мер задоволений тим, що наше місто показує приклад роботи системи для цілої держави. 

Цікаво, що до першої п’ятірки таких міст увійшли також Маріуполь, Дніпро, Покров та Чернівці. Завдяки діяльності на сайті ProZorro ці міста заробили 330 мільйонів гривень. З цих коштів 260 мільйонів було зароблено завдяки малій приватизації, пише сайт. 

Нагадуємо, що рейтинг враховував 4 напрямки, за якими муніципалітети працюють в системі ProZorro.Продажі: мала приватизація, оренда нерухомості, продаж майна та оренда тимчасових торгових місць. Додамо також, що раніше Львів продав приміщення у центрі міста площею 70 квадратних метрів за 34 мільйони гривень. Таким чином, ціна одного квадратного метра склала рекордні 472 тисячі гривень.

Андрій Садовий каже, що поки інші українські міста лише говорять про боротьбу з корупцією, то наш Львів демонструє на власному прикладі те, як слід працювати. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.