П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Львівські митці можуть взяти участь в Національній бієнале

Нещодавно на сайті “Львівського порталу” з’явилася інформація про те, що талановитих львівських митців віком до 35 років запрошують взяти участь в Національній бієнале, пише сайт “Львів Майбутнього“. Це – відкритий конкурс Національної бієнале молодого мистецтва, який відбудеться в Харкові в вересні 2019 року. Конкурс буде тривати близько 1,5 місяці. Переможців бієнале повинні оголосити в жовтні. 

Щодо обмежень в техніках виконання робіт та видів діяльності, то їх немає – простір для творчості величезний. Існують лише вікові обмеження, згадані вище. Цікаво, що Національна бієнале буде також включати досить широку освітню програму, дитячу та паралельну програми. Мова йде про різноманітні позаконкурсні художні проекти, мистецькі акції та перформанси. 

Додамо, що обрані куратори конкурсу запропонували концепцію під назвою “Здається, я заходжу в наш сад”. Така тематика обрана досить символічно, адже догляд за своїм садком – це справа, яка відбувалася у світі повсякчас, і тоді, коли довкола була “розруха”, і тоді, коли все було спокійно. Люди завжди пильнували свої сади, тому куратори зазначили, що навіть коли картина світу ламається, ми здатні змінити стан речей довкола, подбавши про благоустрій свого саду. 

Нагадуємо, що Бієнале молодого мистецтва була заснована Міністерством культури. Це – одна із наймасштабніших подій у сфері візуального мистецтва в Україні. Бієнале вперше відбулася в 2017 році в столиці під назвою “Фестиваль молодих українських художників”. Організаторами стали Національний культурно-мистецький та музейний комплекс “Мистецький Арсенал” та Національний художній музей.

Згідно з даними, опублікованими на сайті, в перший рік в конкурсі взяли участь 67 молодих митців та мистецьких колективів, а загалом організатори отримали 394 заявки із усієї України.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.