П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Як Львів рухається в напрямку впровадження е-квитка

Впродовж тривалого відтинку часу у Львові говорять про впровадження електронного квитка, пише сайт “Львів Майбутнього“. Львів’ян цікавить головне питання: коли в нашому місті з’явиться такий квиток? Адже поки що Львів досить повільно просувається з ідеєю введення єдиного електронного квитка на проїзд у громадському транспорті. Вчора, 12 лютого, у Львові продовжували обговорювати тему е-квитка і розглянули пропозиції від учасників тендеру про те, яким чином вони хочуть реалізувати проект в нашому місті. 

Як повідомляє сайт Львівської міської ради, технічні пропозиції щодо реалізації проекту подали 6 компаній та консорціумів. Загалом участь у тендері взяло 29 компаній з 17 країн світу. Станом на сьогодні відомо точно, що проект е-квитка у Львові буде фінансувати Європейський банк реконструкції та розвитку за кредитні кошти. Після отримання пропозицій від потенційних реалізаторів проекту, ЛКП “Львівавтодор” та консультанти від банку мають опрацювати їх, а тоді має відбутися фінальний етап. Мова йде про отримання фінансових пропозицій від компаній, які зможуть “пройти далі” за технічними пропозиціями. 

До кінця місяця у Львові обіцяють визначитися з ім’ям компанії-переможця тендеру, яка і візьметься за впровадження електронного квитка в нашому місті. Вже цього року, влітку, у Львові хочуть розпочати роботу зі встановлення валідаторів у громадському транспорті міста. Нагадуємо, що у міській раді вважають також доцільним згодом долучити до системи єдиного квитка і приміські маршрути. 

Додамо, що система е-квитка у Львові має докорінно змінити користування громадським транспортом. Завдяки цьому в транспорті мають з’явитися оператори електронного квитка; зміниться тарифна модель проїзду в транспорті (мова йде про впровадження часових квитків – на день, три дні, місяць, рік тощо). 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.