Вівторок, 30 Квітня, 2024

У Львові з'явився Кодекс етичної поведінки для посадовців

Відтепер усім працівникам-посадовцям Львівської міської ради диктуватиме правила поведінки на роботі Кодекс етичної поведінки посадовців, розроблений нещодавно у міській мерії. Міський голова Львова, Андрій Садовий, запевняє, що головна мета такого кодексу – забезпечити довіру мешканців міста до тих, хто працює у владних структурах рідного міста, пише сайт “Львів Майбутнього”.  

У мерії повідомили, що кодексу підпорядковуватимуться усі посадовці, працівники виконавчих органів, різноманітних установ та владних організацій нашого міста. Такий збірник правил покликаний сформувати єдині рівні норми та принципи морально-етичної поведінки львівських посадовців, кажуть у міській раді.  

Що являє собою Кодекс етичної поведінки для львівських посадовців? 

Садовий

Головне звернення кодексу до посадовців – це заклик їх любити рідне місто Львів, самовіддано працювати на славу Львова, дбати про належний стан екології в нашому місті, про забезпечення належної інвестиційної привабливості Львова тощо.  

Новостворений документ закладає всі ті цінності, якими мають керуватися в своїй роботі всі посадовці мерії. Йдеться про перелік конкретних заборон щодо неприйнятності певної поведінки посадовців. До прикладу, Кодекс етичної поведінки забороняє посадовцям: 

  • Користуватися державним або комунальним майном для задоволення власних потреб та інтересів, забороняє викрадати це майно або ж чинити над ним будь-які незаконні, злочинні дії; 
  • Будь-які дискримінаційні звинувачення, образливу, “грубу” поведінку у відношенні до інших людей, а також не дає права принижувати інших; 
  • Як посадовцям – не дає права займатися тією діяльністю, яка б перешкоджала виконанню професійних обов’язків тощо. 

Всі постулати в кодексі розподілено в трьох категоріях. Перша частина документа стосується неприйнятної поведінки, яка стосується використання майна, зловживання майновими ресурсами. Друга частина кодексу регулює міжособистісні стосунки між посадовцями і диктує правила неприйнятної поведінки для посадовців.  

Третя частина Кодексу етичної поведінки містить правила, які регулюють професійну діяльність посадовців. 

Напрацьований документ демонструє львів’янам, що саме такі порушення правил поведінки є “найважчими” для місцевих посадовців. Відтепер за дотриманням правил здійснюватиметься належний контроль. 

Система сповіщень щодо неприйнятної поведінки посадовців 

мерія

Звісно ж, для того, щоб правил кодексу дотримувалися посадовці, необхідно забезпечити належну систему сповіщень про порушення. Тож в міській раді також планують попрацювати над тим, щоб така система працювала належним чином.  

Повідомляти про недотримання правил зможуть і самі працівники, якщо ці правила порушили їхні колеги. Розповідати про випадки порушення вони матимуть змогу в Адміністрацію міського голови.  

Розроблений документ може потребувати доопрацювання, тож Андрій Іванович закликає львів’ян сміливо висловлювати свої пропозиції та зауваження до правил.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.