Вівторок, 30 Квітня, 2024

У львівських ЦНАПах запровадили три нові послуги: подробиці

Львівські ЦНАПи активно працюють над тим, щоб полегшити життя мешканцям нашого міста, зробити отримання адміністративних послуг не довготривалою нудною справою, а швидким і доступним процесом. ЦНАПи нашого міста щоразу запроваджують нові послуги, пише сайт “Львів Майбутнього”.  

Нещодавно у прес-службі міської ради Львова розповіли про те, що тепер список послуг у ЦНАПах розширився – з’явилися три нові процедури, які можна буде реалізувати в цих установах. Розглянемо детальніше, які ж послуги запровадили міські ЦНАПи.  

Комплексна послуга “Новонароджений малюк” 

Відтепер можливість реєструвати народження дитини доступна у Центрах надання адміністративних послуг. При народженні малюка батьки мають змогу завітати в найближчий ЦНАП і, отримавши державні свідоцтва про народження, також подати документи для визначення місця реєстрації малюка. 

Тут же можна буде отримати державну допомогу при народженні малюка, встановити статус, отримати посвідчення багатодітної сім’ї, а також оформити державну допомогу на новонародженого (якщо потрібно і якщо це визначає українське законодавство).  

ЦНАП

Стандартним є пакет документів для отримання згаданих послуг. Як правило, батькам потрібно подати відповідну заяву, свідоцтво про народження дитини, паспорти батьків (або одного з батьків), квитанції про оплату, фотокартки (якщо йдеться про визначення статусу, видачі посвідчень про багатодітність) тощо.  

Передбачається, що на реалізацію цих послуг в ЦНАПах доведеться очікувати 10 робочих днів, реєструють місце проживання новонародженого за 1 робочий день. Загалом – три візити до установи ЦНАП. Все відбувається чітко і швидко, до того ж, львів’янам не доведеться стояти тривалий час у набридливих чергах.  

Комплексна послуга “Зміна прізвища” 

Послуга “Зміна прізвища” включає оформлення свідоцтва про зміну імені, свідоцтва про укладення шлюбу, оформлення паспорта громадянина України (зараз – ID-картки), оновлення даних в реєстрі територіальної громади нашого міста, а також обмін посвідчення водія.  

Загальний термін реалізації адміністративної послуги складає від 10 до 20 робочих днів. В міській раді наголосили на тому, що в випадку реалізації цієї послуги важливим є дотримання послідовності кроків, включених до комплексу.  

Комплексна послуга “У зв’язку зі смертю” 

Послуга “У зв’язку зі смертю” – ще одне нововведення у львівських ЦНАПах. Ця послуга включає цілий комплекс: оформлення свідоцтва про смерть, зняття з місця реєстрації проживання, а також оформлення допомоги на поховання. Реалізують цю послугу до 10 робочих днів, а послідовність реалізації послуг при цьому значення не має, як розповіли у міській раді Львова.  

Зазначимо, що такі комплексні послуги вводять в ЦНАПах Львова для того, аби розумно мінімізувати кількість кроків, необхідних для отримання адміністративних послуг. Такі нововведення сприятимуть оптимізації процесу отримання важливих адміністративних послуг, сформованих за життєвими обставинами.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.