П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Знати всім: нові штрафи за порушення правил дорожнього руху, що вступають в дію у 2020 році

Головна причина аварій на дорогах – порушення правил дорожнього руху водіями. Самі ж учасники руху – і водії і пішоходи, найчастіше винні у дорожньо-транспортних пригодах. Саме з метою зменшення кількості аварій на дорогах України у Міністерстві внутрішніх справ вирішили у 2020 році в рази збільшити розміри штрафів, передає прес-служба МВС. 

п

Що чекає на водіїв?

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, збільшення розміру штрафів, за переконанням фахівців, в рази зменшить відсоток аварій на дорогах України. За зразок українці беруть показники країн Європи, в яких кількість дорожньо-транспортних пригод та смертність на дорогах значно менша, ніж в Україні, а штрафи там значно вищі. В МВС вважають, що великі штрафи берегтимуть наших водіїв та пішоходів від різних неприємних дорожних ситуацій, а головне – зменшать відсоток летальних випадків. Це насамперед буде стосуватись перевищення швидкості, водіння у нетверезому стані або при відсутності прав, неправильного перевезення дітей в авто та ін., передає 24 Канал.

Нові штрафи-2020

Отож, з початком 2020 року на усіх водіїв України та “гостей” наших доріг чекають значні зміни, які пов’язані з розмірами штрафів. Насамперед йдеться про такі штрафи (вже прийняті та на часі):

  • за перевищення максимально дозволеної швидкості руху більше ніж на 50 км/год передбачено штраф у розмірі 3 400 грн (зараз він становить 510 грн).
  • за залишення місця дорожньо-транспортної пригоди штраф збільшать з 255 грн до 3 400 грн. Крім того, в такому випадку передбачено можливість позбавлення водійських прав на 6 місяців.
  • особа, яка керує транспортним засобом, не маючи прав, заплатить 10 200 грн, а не 510 грн, як це було до цього часу.
  • передбачено штраф у розмірі 510 грн (було 340 грн) за недотримання правил зупинки і стоянки автомобілів на місці для електрокарів або створення перешкод водіям таких авто. Крім того, паркувальна інспекція має право евакуювати автомобіль-порушник з такого місця.
  • за автомобіль, який їздить територією України з порушенням митних правил, передбачено заплатити штраф у розмірі від 85 000 до 170 000 грн – в залежності від типу авто та року випуску.
  • за використання авто на єврономерах в комерційних цілях доведеться сплатити 43 000 грн.
  • новий штраф, який на законодавчому рівні прийняли наприкінці 2019 року, передбачено за перевезення дітей без автокрісел чи бустерів. Він становить 510 грн – при першому порушенні та 850 грн – при повторному порушенні протягом року.
  • з 1 липня в Україні вступають в дію нові штрафи за водіння транспортного засобу у нетверезому стані. Розмір цих штрафів зростає у рази. За одноразове порушення треба буде сплатити 10 200 грн, а при повторному – 40 200 грн. Крім того, у першому випадку водія позбавляють прав на один рік, у другому – на 5 років.

Сподіваємось, у майбутньому ці розміри штрафів справді сприятимуть покращенню ситуації на дорогах України – буде менше аварій та менше смертей. У цьому питанні хіба що одне важливе зауваження: з підняттям розміру штрафів варто було б значно підняти якість доріг в Україні, які, звичайно, не завжди, але все ж в деяких випадках є причиною аварій.

 

поліція

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.