Четвер, 28 Березня, 2024

Майбутній паркінг на площі Петрушевича буде ширшим: подробиці

Сьогодні, 14 лютого, під час засідання сесії депутати Львівської міської ради прийняли рішення про збільшення ділянки для будівництва майбутнього підземного паркінгу на площі Петрушевича. Інформацію про це розміщено на сайті “zaxid.net“, пише “Львів Майбутнього“. Так, згідно з ухвалою міської ради, ЛКП “Львівавтодор” має отримати ділянку площею 0,1317 гектара на площі Петрушевича. Нагадуємо, що тут планують збудувати дворівневий паркінг та виконати реконструкцію скверу. 

Як пише видання, рішення про відведення земельної ділянки для будівництва підземного паркінгу на площі було прийнято ще весною 2018 року. Тоді “Львівавтодору” було виділено ділянку площею 0,7015 гектара. Нове рішення міської ради збільшує цю ділянку до 0,8 гектара, пише сайт. 

Поки що точно відомо, що будувати паркінг буде інвестор, якого мають визначити за допомогою проведення відкритого конкурсу. Йому доведеться витратити на будівництво паркінгу (за попередніми розрахунками) близько 5 мільйонів євро. Згаданий паркінг планують розмістити під сквером на площі та під парковкою. Планується, що підземний паркінг буде мати одразу кілька в’їздів та виїздів. Ще за попередніми розрахунками відомо, що паркінг повинен вміщувати близько трьохсот автомобілів. Деяку частину автомобілів можна буде розмістити на наземному паркінгу. Після зведення паркінгу у Львові візьмуться за реконструкцію скверу на площі Петрушевича. 

Нагадуємо, що про будівництво багаторівневого паркінгу на площі Петрушевича заговорили ще на початку минулого року. Тоді провели необхідні дослідження, аби переконатися у доцільності будівництва паркінгу на площі. “За” будівництво багаторівневого паркінгу на цій території тоді проголосувало 57 депутатів Львівської міської ради. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.