Вівторок, 30 Квітня, 2024

На Білогорщі збудують "зелений" дитсадок

29 грудня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво дитячого садка на чотири групи на вул. Білогорща, 3а. Облаштуванням дитсадка займуться вже цього року,  передає Zaxid.net.

Як пише “lviv-future“, на вул.Білогорща, 3а розташована будівля, що підлягає знесенню. На місці даної споруди в 2019 році почнуть будувати дитячий садок на два поверхи. Занедбана будівля, що підлягає знесенню має площу 155 м2. Вона перебуває на балансі відділу освіти Шевченківського та Залізничного районів.

На це в бюджеті розвитку на даний момент перераховано 1 млн. грн.  Площа будівлі під садок становитиме 805 м2. Загальна ж вартість будівництва становить 30 млн. грн. Відкрити дитячий садок мають намір у 2021 році.

Особливістю цього дитячого садка буде те, що на даху його будуть рости зелені насадження та облаштують сонячну електростанцію. Крім цього, для опалення і кондиціонування в садку будуть використовувати тепло ґрунту та збиратимуть дощову воду для господарських потреб. На території дитячого садка мають намір облаштувати чотири дитячі майданчики та загальний спортивно-ігровий майданчик. Садок буде інклюзивним, тобто в групах зможуть навчатись діти з особливими потребами, а особи на візках матимуть вільний доступ до всіх приміщень.

Дитсадок зможе помістити чотири дитячі групи.

Замовником такого проекту є міське управління освіти.

Додамо, що для побудови дитячого садка депутати виділили земельну ділянку площею 0,3 га ще 11 жовтня під час засідання Львівської місько ради.

Додамо також, що у Львові проведуть реконструкцію дитячих садків з метою відновлення їх роботи на вул. Зубрівській, 9, вул. Чижевського, 43, вул. Сяйво, 16, вул. Дорога Кривчицька, 3, вул. Грінченка, 4а, вул. Дністерській, 25.
Міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв, що до 2020 року у місті черг в дитсадках бути не повинно.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.