П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Проєкт унікального інноваційного сміттєпереробного заводу у Львові

Інноваційні рішення – найкращий спосіб подолати головні проблеми в нашому місті, розповідає сайт Львів Майбутнього. В останні роки одна з найбільших проблем для Львова, яка досить гостро постала, це проблема зі сміттям – варто пригадати тільки численні скандали та епопею з нашим сміттям, яке “кочувало” багато часу різними українськими областями.  

Та у Львові знайшли спосіб подолання такої проблеми і прийняли важливе рішення про будівництво унікального сміттєпереробного заводу. Розберемося разом, чому проєкт сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій у Львові є унікальним для нашого міста і для нашої країни загалом.  

Унікальна технологія переробки сміття, за якою – майбутнє 

2

Головна “родзинка” сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій – це унікальна технологія переробки сміття. Це – технологія механіко-біологічної переробки сміття, яка означає сортування відходів за допомогою спеціального сучасного автоматизованого обладнання. Деякі процеси, навіть попри цілковиту інноваційність проєкту, відбуваються вручну – так передбачає унікальна технологія.  

Цей етап важливий через те, що доводиться розділити вторинну сировину (йдеться про скло, метали, макулатуру, полімери тощо). Після розподілу вторинної сировини формуються товарні партії та відправлятимуться на переробні підприємства. Сама унікальна технологія, яку передбачає проєкт сміттєпереробного заводу у Львові, дозволяє максимально якісно відділяти відходи, які можна буде потім знову переробити.  

3

Фахівці запевняють, що такий інноваційний сміттєпереробний комплекс у Львові відповідає вимогам Національної стратегії поводження з відходами до 2030 року, яка ґрунтується на найкращих технологіях. Ці технології діють у Європі та визнані Європою ефективними у вирішенні проблеми переробки відходів. 

Проєкт сміттєпереробного заводу у Львові розрахований, перш за все, на потужність – вона має повністю забезпечувати потреби нашого міста. Йдеться про величезну цифру – понад 240 тисяч тонн відходів на рік. І це за умови двозмінної роботи.  

Сміттєпереробний завод на Пластовій – унікальний проєкт, який має змінити наше життя на краще. Такий інноваційний завод може стати зразковим для всієї країни і досвід роботи цього заводу можуть переймати і інші українські міста.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.