Вівторок, 19 Березня, 2024

Сміттєпереробний завод почнуть будувати вже цього року

Нещодавно Міністерство екології та природніх ресурсів України надало висновки щодо безпечності майбутнього сміттєпереробного комплексу у Львові, який має з’явитися на вулиці Пластовій, розповідає сайт “Львів Майбутнього“. Висновок, який надійшов від міністерства, є позитивним: тобто, технології будуть безпечними та будуть відповідати усім європейським нормам та стандартам і як щодо процесу будівництва, так і щодо функціонування комплексу. Після остаточної оцінки у Львові кажуть, що вже цього року розпочнеться будівництво заводу. 

Зараз на черзі – незначні доопрацювання проектно-кошторисної документації і її комплексна державна експертиза. Після цього мають отримати дозвіл на спорудження, який надає Державна архітектурно-будівельна інспекція. Саме ж отримання висновків від Міністерства екології та природніх ресурсів України – це був чи не останній важливий крок на шляху до початку будівництва комплексу на Пластовій. 

Зазначимо, що з’явилося декілька додаткових умов щодо сміттєпереробного заводу, серед яких – облаштування локальної системи очищення технічних стоків на теренах майбутнього сміттєпереробного комплексу. Це обумовлює коригування проектно-кошторисної документації. Після того, як на теренах заводу передбачать додаткове розміщення очисних споруд, можна чекати на отримання дозволу на будівництво. Директор ЛКП “Зелене місто” Вадим Ноздря зазначив, що цей дозвіл вони отримають орієнтовно в середині вересня поточного року. 

Паралельно з роботою над документами, отриманням дозвілів тощо, триває тендерний процес. Європейський банк реконструкції та розвитку має визначити переможця тендеру, який і буде зводити комплекс на Пластовій. Станом на сьогодні визначено 5 компаній, які потенційно можуть займатися облаштуванням заводу. 

Нагадуємо, що сміттєпереробний завод у Львові має стати першим в Україні сучасним сміттєпереробним комплексом з європейською технологією механіко-біологічної переробки відходів. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.