Вівторок, 23 Квітня, 2024

У львівському парку "Залізна вода" покращать благоустрій

Парк “Залізна вода” є одним із найпопулярніших місць відпочинку львів’ян. Він розташований між вулицями Стуса, Мишуги, Тернопільською та Ярославенка, між місцевостями Новий Львів і Снопків. Популярності, як територія для відпочинку, ця місцевість набула дуже давно, ще до 19 ст., хоч, власне, сам міський парк закладено тут було у 1905 р. На території парку спостерігається вихід мергелів, чим і зумовлена поява численних джерел, вода яких містить залізо, що й дало назву цій місцевості. Сьогодні територія парку перебуває у досить занедбаному стані, тому у ЛМР було прийнято рішення покращити благоустрій цієї зони відпочинку та прогулянок львів’ян.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, облагородження парку “Залізна вода”, що у Сихівському районі, будуть здійснювати у рамках конкурсу “Благоустрій джерел Львова” (фото – візуалізація). У проекті передбачено оновити джерело в цьому парку та прилеглу до нього територію. Автором проекту “Благоустрій джерела в парку Залізна Вода” є Андрій Козицький. Кошторис проекту становить 500 тисяч гривень.

На інформаційному порталі депутатів Львівської міськради зазначили, що джерело в парку “Залізна вода” дуже занедбане, в ньому забилися стоки, тому саме ця водойма першочергово потребує благоустрою. Зокрема, голова комісії екології та природокористування ЛМР Ірина Оршак щодо цього питання  розповіла, що на даний час вже готова візуалізація проекту та є добре складений кошторис. У плані оновлення території парку є “момент інклюзії”, тобто тут реалізують вільний і раціональний доступ осіб з інвалідністю, а також молодих мам з візочками. Про це пише видання 032.

До слова, конкурс “Благоустрій джерел Львова” розпочався ще у 2017 році. Перший поданий проект уже реалізували. У 2019 році на конкурс подали ще два проекти – джерело у парку “Залізна вода” і джерело “Діви Марії” у парку “Високий Замок”. Щодо облаштування другого джерела, то роботи плануюють погодити з Галицькою райадміністрацією та провести там озеленення.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.