П’ятниця, 29 Березня, 2024

В історичну центрі Львова зведуть 6-поверхівку

Виконавчий комітет Львівської міськради дозволив компанії “Преміум-Буд” збудувати багатоповерхівку на вул. Сидора Голубовича, 34 на півметра вище, ніж встановлено зонінгом. Про це стало відомо з рішення виконавчого комітету Львівської міської ради, яким затвердили містобудівні умови та обмеження.

Як інформує видання “lviv-future“, компанія “Преміум-Буд” зведе на ділянці площею 0,28 га в межах історичного ареалу багатоквартирний житловий будинок з паркінгами та закладами громадського обслуговування.

Багатоповерхівку зведуть в зоні малоповерхової квартирної забудови (зона Ж-2), де дозволені будівлі не вище чотирьох поверхів (висота 18 м). Згідно із зонінгом, допустимими видами забудови для цієї території є шестиповерхівки з максимальною висотою 25 м. Однак виконком дозволив “Преміум-Буду” збудувати будинок до 25,5 метрів. Згідно з проектом, який редакції надав головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, будинок матиме шість поверхів та цоколь.

Юліан Чаплінський зазначив, що дозволені півметра є виправданими. На цій землі є перепад рельєфу десь на поверх. Основна лінія забудови має 20 метрів, просто в найвищій точці парапет виглядає по цьому перепаду. Ми вважали, що 25,5 метрів в цій точці є допустимим, все решта будівництво є нижчим.

Вулиця Сидора Голубовича знаходиться в межах Залізничного району міста Львова . На вулиці переважають архітектурні стілі сецесія, класицизм, конструктивізм, а також є вкраплення радянської забудови 1950-х років та сучасної забудови 2000-х-2010-х років. Пам’ятки архітектури на вулиці відсутні.

Зазначимо, що на території будинку №34, де плануэться забулова, від 1991 року містилася Львівська обласна асоціація інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів “Союз організацій інвалідів України”. 2000 року, організація оформила право колективної власності на ці будівлі. Тоді ж було створено підприємство виробничо-торгівельна фірма “Опір” Львівської обласної асоціації інвалідів на базі цілісного майнового комплексу, що знаходився за цією адресою.Згідно постанови Львівської обласної асоціації інвалідів від 17 березня 2014 року, нежитлові приміщення на вул. Голубовича були безкоштовно передані асоціації, на початку жовтня того ж року були оформлені усі документи на ці приміщення, а наприкінці жовтня асоціація перепродала ці приміщення ТзОВ “Преміум-Буд”.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.