П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Львів'яни подали 208 заявок на реставрацію вхідних брам у співфінансуванні з містом

У Львові започаткували доволі ефективну “традицію” – реставрацію вхідних брам та дверей за кошти міста та самих мешканців Львова. Цього року брами в історичних будівлях нашого міста продовжують відновлювати: на сайті Львівської міської ради повідомляють, що в 2019 році львів’яни подали уже 208 заявок на реставрацію за співфінансуванням. Програма співфінансування реставрації історичних дверей і брам між міською радою Львова та мешканцями міста. При цьому 70% вартості робіт фінансує місто, решту 30% – самі самі львів’яни, розповідає сайт “Львів Майбутнього“. 

Так, цими днями завершився прийом заявок від львів’ян. ЛКП “Археологічно-архітектурна служба” повідомила, що цього року від мешканців міста надійшло 208 заявок на реставрацію. В підприємстві зазначають, що з цієї кількості заявок уже опрацьовано 25. Загалом, за останніх два роки у Львові за допомогою реалізації такої програми вдалося відновити 34 міські об’єкти в архітектурних пам’ятках. Також зараз у роботі перебувають об’єкти ще за 15 адресами. Заявки від львів’ян приймалися до 29 березня. 

Зазначимо, що за допомогою реалізації програми співфінансування минулого року вдалося фінансувати реставрацію вхідних дверей за такими адресами: площа Старий Ринок, 2, дерев’яні брами в будинках на вулиці Залізничній, 4, вулиці Павлова, 11, вулиці Котляревського, 15, вулиці Лисенка, 3 (тут відреставрували дві брами), на вулиці Кониського, 5, вулиці Архітекторській, 3 (відреставровано три брами), вулиці Чупринки, 46, вулиці Дорошенка, 22 і вулиці Козланюка, 8, площі Ринок, 14, вулиці Смольського, 3 а також металеві брами на вулиці Головацького, 22 та вулиці Котляревського, 45 і вулиці Лисенка, 33 та в інших куточках нашого міста.

Цього року також планується реалізувати нову програму – програму співфінансування між містом Лева та мешканцями міста реставрації вікон в тих будинках, які сьогодні входять до культурної спадщини міста. 

Нагадуємо, що минулого місяця під час сесії Львівської міської ради підтримали петицію про негайне впровадження електронного квитка в громадському транспорті

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.