Субота, 20 Квітня, 2024

У Львові відкриють Школу журналістики: тут навчатимуть провідні закордонні та українські фахівці ЗМІ

Стало відомо, що незабаром у Львові буде відкрито інноваційну школу практичної журналістики, де охочих навчатимуть “ремеслу” провідні фахівці закордонного та українського медіа-простору – найкращі журналісти, редактори, оператори, медіа-тренери, ведучі. Про це пише ТвоєМісто.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, організовує Школу практичного журналіста львівське видання “Твоє місто” за підтримки Європейського центру журналістики (EJC). Навчання будуть проводити практикуючі журналісти, редактори та медіа-тренери з Данії, Великобританії, Польщі і, звичайно, України. Серед ряду фахівців – редактор цифрового напряму Financial Times Robin Kwong, журналіст київського бюро міжнародної інформаційної агенції Reuters Сергій Каразій, провідний політичний оглядач та публіцист Віталій Портников та шеф-редакторка “Твого міста” Світлана Жаб’юк.

Як зазначають організатори цього проекту, Школа журналістики – це інноваційний осередок з сучасними способами викладу матеріалу. Навчання тут проходитиме у форматі тренінгів, після яких учасники отримають практичні завдання. Виконання цих завдань куруватимуть ментори Школи. За час навчання у Школі учасники мають навчитись писати новини та аналітичні матеріали для інтернет-видань, створювати відео-контент для різних платформ. Також учасники спробують себе в ролі телеведучих у реальній ТВ-студії. 

До навчання запрошують студентів 3-5 курсів вишів, молодих журналістів, фахівців, які мають намір оновити свої знання. На основі конкурсу буде відібрано 20 учасників, п’ять з них отримають стипендію (на основі аналізу анкет та мотиваційних листів), яка покриватиме вартість навчання у Школі. Після закінчення Школи практичної журналістики учасники отримають дипломи, рекомендації від тренерів та менторів для працедавців. Тим випускникам, які матимуть найвищі бали, нададуть пропозиції щодо подальшого працевлаштування. Вартість навчання у Школі – 1200 гривень.

Школа проходитиме у Львові на базі медіа-хабу “Твоє місто” (вул. Винниченка, 20а). Старт навчання – після 15 квітня (період квітень-червень 2019 року). Щоб взяти участь у Школі практичного журналіста – слід заповнити анкету та написати мотиваційного листа на електронну адресу [email protected] не пізніше 17:00 10 квітня 2019 року.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.