П’ятниця, 26 Квітня, 2024

На ділянці Парку культури збудують новий готель

На частині території, що належить Парку Культури, планують збудувати новий готель.

Далі про це розповість lviv-future.com.ua.

Розташується він на ділянці, де колись існував військово-історичний музей Прикарпатського військового округу, заснований 1965 року.

Львівський міський голова про відповідне рішення повідомив на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Це буде другий у Львові готель популярної світової мережі Hilton. Hilton – мережа готелів і курортів, що належить корпорації Hilton Worldwide, розповсюджена у 85 країнах світу. У Львові вже є один готель, що належить до мережі Hilton Hotels, – п’ятизірковий Гранд-Готель. Наприкінці березня 2018 року цей готель після масштабної реконструкції був відкритий. На урочистості з нагоди відкриття приїжджала сама Періс Хілтон.

Нагадаємо, що у вересні 2018 року під час пленарного засідання львівська мерія за 18,5 мільйонів продала територію площею 1,06 га на вул. Лижв’ярській ТзОВ “Апартготель”.

За словами керівника міського управління архітектури та урбаністики Юліана Чаплінського, наразі забудовником розробляється концепція готелю, яка опісля готовності буде оприлюднена для обговорення.

Мер міста Андрій Садовий прокоментував, що забудовник дав згоду на виділення коштів для реконструкції Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького, в тому числі відреставрувати арку на вході з боку вулиці Вітовського, а розробкою концепції готелю займаються архітектурні організації міжнародного рівня. Мер також зазначив, що частина будівлі буде класичним готелем, а частина апарт-готелем. Андрій Садовий підкреслив:

“Це має бути споруда високого архітектурного рівня, витвір мистецтва”.

Додамо, що апарт-готелі – напівкомерційна нерухомість: апартаменти в готелі; в Європі це новий готельний феномен.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.