П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Львівській області на 9 га землі Дубневичі облаштують сонячні електростанції

8 квітня голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка підписав чотири розпорядження про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для обслуговування сонячних електростанцій. Про це пише прес-служба Львівської обласної держадміністрації.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, загальна площа чотирьох ділянок становить близько 9 га (8,8 га). Дві з них, площею 1,6 і 2,8 га, знаходяться на територіях Березинської сільської (Миколаївський район) та Новороздільської міської рад. Їх отримає ТОВ “НР Солар”. За документами, ділянки надаються для будівництва підземної кабельної лінії від сонячної електростанції “Південна” до Новороздільського заводу складних мінеральних добрив. Ще дві ділянки аналогічних розмірів отримає ТОВ “Солар грін тех” для будівництва кабельної лінії від “Північної” електростанції також до Новороздільського заводу. Про це пише видання 032.

За інформацією ресурсу “Наші гроші.Львів“, обидві компанії пов’язані з братами Дубневичами. ТОВ “НР Солар” зареєстровано менше двох років тому, а його власником є Тарас Ковальчук. Йому також належить 50% ТОВ “Солар грін тех”, решта 50% – Мар’янові Романишину. Останньому також належить ТОВ “Галінтерком”, колишнім власником якого є Павло Дубневич. Раніше власниками обох фірм були Роксолана Пиртко, донька Ярослава Дубневича і ТОВ “Ліг енергія”, яка в свою чергу заснована латвійською компанією ТОВ “Балтінвест Холдінг” (75%) та Роксоланою Пиртко (25%).

Пригадаємо, наприкінці минулого року (у вересні 2018 р) та у попередні роки, братам Дубневичам через “прилеглі” до них компанії надали у користування ще кількадесят гектарів землі. Станом на сьогодні Богдан та Ярослав Дубневичі взяли в експлуатацію понад 100 гектарів землі у Львівській області на облаштування тут сонячних електростанцій. Зазначимо, сонячна енергія – це не новий для Дубневичів бізнес. Вони цим займаються вже близько 6 років. До слова, перша така електростанція на Львівщині була побудована поблизу Самбора у травні 2013 року компанією “ЕКО-Оптіма”, згодом з’явилась інша – у селі Солонка поблизу Львова.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.