Вівторок, 19 Березня, 2024

Львівщина претендує на проведення у себе Зимової Олімпіади: подробиці від Садового

Цього тижня мер Львова Андрій Садовий здійснив робочу поїздку в Австрію, де зустрічався з мером Інсбрука Георгом Віллі. Таку інформацію очільник Львова Андрій Садовий оприлюднив на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук, пише прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, Андрій Садовий – мер Львова та Георг Віллі – мер австрійського Інсбрука у часі своєї зустрічі обговорили переваги проведення Зимових Олімпійських Ігор для міст. Адже, у дописі повідомив Садовий, мало хто знає, але до 2014 року Україна готувала заявку на Winter Olympics 2022 (Львів-Карпати). Згодом, зазначає мер Львова, на заваді стала війна, яка й перекреслила ці плани. Андрій Садовий додав, що наступні ігри, на які може претендувати Україна, зокрема Львівщина, аж у 2030 році.

У часі своєї робочої зустрічі Андрій Садовий, який, до речі, прилетів у Австрію з дружиною Катериною Кіт-Садовою, з Георгом Віллі обговорив усі плюси для міста та переваги від проведення зимової Олімпіади. До слова, австрійський Інсбрук проводив у себе Зимову Олімпіаду вже двічі, тому мер знає про особливості проведення цього масштабного дійства та кроки підготовки до цього.

За словами Андрія Садового, для багатьох країн світу проведення міжнародних спортивних олімпіад є небувалим стимулом для розвитку спортивної інфраструктури. Сьогодні, додав у дописі мер Львова, українці залишають величезні гроші на європейських зимових курортах, а в Україні пропозиція для зимового туризму дуже бідна, тому, на його думку, потрібно негайно виправляти цю ситуацію.

Довідково: Інсбрук – головне місто провінції Тіроль у західній Австрії. Його вважають столицею зимової олімпіади, яка не потребує реклами. Будучи центральним містом Тіроля, Інсбрук круглий рік затребуваний як гірськолижний курорт. Також це австрійське місто цікаве своїми історичними пам’ятками, пейзажами та чистим гірським повітрям Альп.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.