Субота, 20 Квітня, 2024

В Україні скасовують роумінг з 5 країнами: якими саме та коли?

Стало відомо, що до 2020 року у країнах Східного партнерства – в Україні, Молдові, Білорусі, Грузії, Вірменії та Азербайджані, має запрацювати єдина система роумінгового простору. У рамках цього питання незабаром мають підписати відповідний міжнародний документ. Таку інформацію оприлюднив керівник відділу програм допомоги ЄС в Україні “Економічне співробітництво, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище” Йоганнес Баур, пише видання Liga.net.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, за словами пана Баура, після того, як між країнами Східного партнерства підпишуть відповідний договір, плату за роумінг скасують. Крім цього, відомо, що Україна у найближчому майбутньому планує скасувати роумінг з усіма країнами Євросоюзу, але поки немає даних, коли саме це запрацює. Також Йоганнес Баур зазначив, що спершу в Україні під’єднаються до єдиної зони з країнами Східної Європи, а потім – з іншими європейськими державами.

Нагадаємо, у квітні цього року Польща зробила гучну заяву щодо скасування роумінгу для українців, аби, мовляв, Україна швидше адаптувалася до європейських стандартів. Крім цього, наша західна країна-сусідка пропонує інвестиції в інфраструктурні проекти, що фізично зблизило б країни Східного партнерства у рамках єдиного простору та загалом їх з ЄС.

До слова, Східне партнерство ініціювали 10 років тому, у 2009 році, аби наблизити усі пострадянські країни – Україну, Грузію, Молдову, Азербайджан, Білорусь та Вірменію, до Європейського Союзу. 

Довідково: роумінг – це (англ. roaming – “бродити, мандрувати”) — процедура надання послуг зв’язку (мобільний зв’язок, Wi-Fi) абоненту поза зоною покриття “домашньої” мережі (або базової станції) шляхом використання ресурсів базової станції іншого оператора мобільного зв’язку.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.