П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Львові триває ремонт вулиці Замарстинівської: з понеділка почнуть робити останню ділянку

У Львові триває капітальний ремонт вулиці Замарстинівської, який розпочали ще 5 березня 2018 року. За цей період майстри демонтували трамвайну колію, асфальт і бруківку, контактну мережу та освітлення. Але ремонтні роботи з реконструкції вулиці були припинені, оскільки виявили нестійкі ґрунти. Після проведення низки геологічних досліджень, роботу відновили. Видання lviv-future.com.ua з посиланням на прес-службу Львівської міської ради повідомляє, що з понеділка, 20 травня, на ремонт закривають останню ділянку аварійної частини місцевості: вулиця Липинського – вулиця Торф’яна. 

Нагадаємо, проект із реконструкції вулиці Замарстинівської (вулиця Гайдамацька – вулиця Торф’яна) був створений у 2015 році. Над проектом працював інститут “Містпроект” ЛМР. У 2017 році філія “УКРДЕРЖБУДЕКСПЕРТИЗИ” у Львівській області здійснила експертизу проекту та наприкінці вересня цього ж року було оголошено тендер, переможцем якого стала ТзОВ “Онур Конструкціон Інтернешнл”. Вартість реконструкції оголосили у розмірі понад 84 мільйони гривень. Згідно з проектом, майстри повинні здійснити ремонт вулиці з трамвайними рейками протяжністю 0,899 км, замінити каналізаційний колектор, чавунний водопровід діаметром 150-200 мм, зробити дренаж дорожнього покриття, встановити зовнішнє освітлення, виконати роботи щодо захисту електромереж, замінити газопроводи середніх і низьких тисків, облаштувати контактну мережу трамвая. Закінчити капітальний ремонт аварійної ділянки планують до кінця цього року.

Зараз фірма-підрядник на замовлення “Львівавтодору” здійснює ремонті роботи із заміни каналізаційного колектора, прокладає плити трамвайних колій і встановлює трамвайні рейки, облаштовує хідники. 

До слова, на час ремонту частини Замарстинівської від вулиці Липинського до Торф’яної, громадський транспорт, який проїжджав цю ділянку, курсуватиме зі змінами. Це стосується маршрутних засобів №26 і №39.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.