Субота, 27 Липня, 2024

Проїзд у львівських тролейбусах стане комфортнішим – вже готують до запуску нові "електрони"

Мешканці міста Лева ледь не щодня скаржаться в соцмережах на стан комунального транспорту. Найбільше негативу зазвичай висловлено з приводу маршрутних засобів та поведінки водіїв. Однак місцева влада неодноразово акцентувала на активному розвитку саме екотранспорту – трамваїв, тролейбусів, електробусів. Ось і зараз місто готується запустити на рейс понад пів сотні нових тролейбусів, – про це повідомляє lviv-future.com.ua з посиланням на прес-центр Львівської міської ради. 

Над створенням нових тролейбусів працює львівський концерн “Електрон” завдяки фінансуванню Європейського банку реконструкції та розвитку, з яким Львівська мерія уклала договір про співпрацю. Аванс на виконання замовлення надійшов до “Електрона” у травні цього року – тоді й розпочали роботу над створенням транспорту. Зараз вже виконали половину замовлення. Перші тролейбуси планують запустити до кінця цього року, в листопаді, насамперед хочуть замінити зношений транспорт.

Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий зазначив, що ще донедавна у “Львівелектротрансу” був дефіцит водіїв, однак завдяки підвищенню зарплати та організації школи для шоферів ситуацію з кадровим складом вдалось стабілізувати. 

ПрАТ концерн “Електрон” надає гарантію на тролейбуси протягом двох років. В майбутньому місто планує закупити ще 10 нових одиниць електротанспорту, а також 100 автобусів.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.