Вівторок, 16 Квітня, 2024

Львів'яни вимагають скасувати пішохідний перехід біля ТЦ "Магнус"

Сьогодні, 2 серпня, на сайті Єдиної системи електронних петицій з’явився документ, в якому львів’янин Юрій Романчук просить забрати пішохідний перехід біля торгового центру “Магнус”, що на вулиці Городоцькій, пише сайт “Львів Майбутнього”.  

На думку львів’янина, саме пішохідний перехід на цій ділянці створює основну причину завантаженості вулиці. Сам пішохідний перехід не регулюється світлофорами, він розташований одразу ж біля зупинки громадського транспорту і часто львів’яни перебігають вулицю, аби наздогнати трамвай чи автобус. Трапляються і випадки, коли пішоходи не звертають уваги на рух транспорту і хаотично перебігають дорогу. Так виникають численні затори, адже часом львів’яни та гості міста по одному чи по двоє перебігають дорогу – звична ситуація на пішохідних переходах. 

По суті, цей перехід створює небезпечні ситуації на дорозі як для пішоходів, так і для водіїв громадського та приватного транспорту. Разом з тим, наявність такого переходу в цьому місці є не надто доцільною, адже буквально за декілька метрів звідти розташований регульований перехід, який дозволяє безпечно перейти вулицю.  

Петиція з’явилася на сайті тільки кілька годин тому, однак львів’яни вже почали її підтримувати. Зараз документ підписало 32 львів’ян (з необхідних 500), а продовжуватиметься збір підписів ще 60 календарних днів. Далі справа передасться до міської ради Львова, яка має її прийняти або відхилити, як це передбачає порядок подання та розгляду електронних петицій.  

Пригадаємо, львів’яни вже не вперше просять міську раду впорядкувати ситуацію з переходом біля торгового центру “Магнус”. Відповідну петицію було зареєстровано минулого року, однак тоді львів’янину не вдалося зібрати необхідну кількість підписів. За весь час активності петиції її підписало всього 22 львів’ян.  

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.