Неділя, 28 Квітня, 2024

Зробив селфі – оплатив товар: в Україні запускають нову схему оплати

Ніщо не стоїть на місці, тим паче все, що стосується технологій та сфери ІТ. Відтак, цими днями стало відомо, що незабаром в Україні стане доступним новий вид оплати за товар чи послуги – селфі. Так, саме за допомогою фотографування самого себе можна буде здійснити платіж. Таку інформацію оприлюднили у прес-службі ПриватБанку.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, один з найголовніших банків України – Приват, оголосив, що спільно з Visa-компанією вони запускають систему біометричної оплати покупок FacePay24. Вона діятиме у межах роздрібних торговельних мереж і стане можливим варіантом розрахунку за різноманітні товари чи послуги, передають Українські новини.

Такий проєкт в Україні стане відкриттям, бо до цього українці не могли скористатись такою послугою. У прес-службі ПриватБанку зазначають, що скористатись такою послугою можуть не лише клієнти банку, оплатити товар за допомогою селфі можуть будь-які інші онлайн- та офлайн-покупці, які виявлять бажання.

Як це працює? Послугою біометричної оплати покупок можна скористатись за допомогою додатку Privat24, який встановлюють на смартфони, аби повсякчас бути, так би мовити, “з банком” та здійснювати необхідні банківські операції у будь-який час.

Так ось, для використання оплати покупок в офлайн-торгівлі за допомогою селфі варто встановити на свій телефон оновлений додаток Privat24. Після цього у самому додатку треба активувати вид оплати FacePay24 – біометричний спосіб. Потім, керуючись покроковою інструкцією, потрібно зробити три селфі з різних ракурсів і прив’язати до зображення свого обличчя банківську картку Visa. Саме це дозволить платити за покупки новітнім способом – просто подивившись у спеціальну камеру планшета, що поруч з касою. До слова, саме так вже оплачують покупки у кількох магазинах Дніпра, а вже незабаром це стане можливим і у Львові.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.