Субота, 20 Квітня, 2024

Інновація від "Ощадбанку": скоро за покупки можна буде розраховуватись перстнем

Головний державний банк України – “Ощадбанк” запустив черговий інноваційний спосіб розрахунку – за допомогою спеціального перстня. Мова піде про кільце з вбудованим NFC-модулем. Таку інформацію оприлюднили у прес-службі “Ощадбанку”.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, розробники цього ґаджета для здійснення різного роду платіжок називають його перстнем-гаманцем. Експерти запевняють, що здійснювати будь-яку оплату цим перстнем буде зручніше, надійніше та швидше, аніж платіжною карткою чи смартфоном. Розраховуватись такими кільцями можна буде у тих місцях, де є безконтактна технологія оплати, а це, зазначають працівники “Ощадбанку”, є вже доступним у 86% POS–терміналів в Україні, передає 5 Канал.

Зараз цей проєкт на фінальній стадії. У найближчі дні команда професіоналів буде працювати власне над виробництвом “розумних кілець”. За планом, ці перстні-гаманці будуть виготовлені з кераміки та без жодних зайвих металевих деталей. У середині кожного такого ґаджета буде NFC-модуль. Розробники зазначають, що ці перстні міцні та надійні і витримуватимуть як високу температуру, так і низьку, а також занурення до 50 метрів вглиб. Перстні з вбудованим NFC-модулем розроблятимуть в одному дизайні та двох кольорах – чорному та білому. Можливо згодом, зазначають розробники, коли ґаджети будуть затребуваними на ринку, палітру кольорів розширять, а дизайн дещо видозмінять. Але тільки, якщо на це буде потреба.

Ці інноваційні новинки у світ фінансових операцій мають вийти вже за кілька місяців. Саме тоді українці зможуть на власному досвіді перевірити доступність, надійність та зручність цього винаходу. Наразі вартість цього перстня є невідомою, але, дуже сподіваємось, він буде доступним для більшості українців.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.