П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Голова ЛОДА збиратиме думки львів'ян про цинковий завод на спеціальній платформі

Буквально нещодавно нового голову Львівської обласної державної адміністрації пікетували львів’яни, які були незадоволені тим, що незабаром в нашому місті має з’явитися цинковий завод. Також тоді львів’яни виступили і через будівництво сміттєпереробного комплексу на Пластовій, яке досі не дає спокою деяким містянам, які вважають, що завод пагубно вплине на стан навколишнього середовища. Про пікет можна прочитати в матеріалі сайту “Львів Майбутнього”.  

Так, на початку вересня львів’яни прийшли під стіни адміністрації з плакатами, на яких закликали Мальського не “підсовувати нам ще одного монстра”. Тож Маркіян Мальський був змушений відреагувати на заклики львів’ян і вже придумав те, яким чином він має вирішити це питання. 

Якою має стати онлайн-платформа для збору думок львів’ян про цинковий завод? 

завод

Цими днями новий голова Львівської обласної державної адміністрації Маркіян Мальський висловив пропозицію створити онлайн-платформу, на якій львів’яни матимуть змогу висловити власні думки щодо майбутнього цинкового заводу на Львівщині. Про це повідомили у прес-службі адміністрації.  

За уявленням Маркіяна Мальського, створювати платформу мають за допомогою суспільства. На повідомлення, які будуть на сайті залишати львів’яни, обов’язково будуть приходити відповіді. Ці відповіді писатимуть фахівці.  

Маркіян Мальський переконаний, що в області повинна розвиватися економіка. Вона має розвиватися через будівництво нових підприємств та заводів, розвитку виробництва в області. Водночас Мальський усвідомлює, що потрібно вислухати думку громадськості щодо цього питання, тому така онлайн-платформа має стати хорошим майданчиком для висловлення власної думки і отримання вичерпної відповіді щодо цього питання.  

Цинковий завод у Винниках: історія питання 

пікет

Цинковий завод має з’явитися у селі Підберізці, яке знаходиться одразу біля міста Винники. Завод є власністю сім’ї Карлінських, які мають компанію “Екран” у Стрию. Завод, який має з’явитися на цій території, має працювати за принципом цинкування металів гарячим способом.  

Свого часу будівництво заводу призупинив голова адміністрації для того, аби ретельно вивчити питання, які стосуються майбутнього цинкового заводу. В липні очільник області створив спеціальну робочу групу, завданням якої було вивчення питання будівництва заводу.  

На початку серпня депутати міської ради Львова вимагали від адміністрації, аби тут надали всі документи, які свідчать про законність зведення заводу гарячих металів у Підберізцях.  

Скандали довкола будівництва заводу точилися і раніше. Ще навесні цього року та на початку літа мешканці довколишніх населених пунктів висловлювали своє незадоволення появою в майбутньому заводу гарячого цинкування. 

Епопея з заводом продовжилася 10 вересня, коли львів’яни, мешканці міста Винники, сіл Лисиничі, Підбірці, Підберізці приїхали під стіни адміністрації і розпочали пікет проти Маркіяна Мальського.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.