П’ятниця, 29 Березня, 2024

До кінця року на кордонах з Польщею має запрацювати електронна черга

На Львівщині хочуть ввести електронну чергу перетину кордонів з Польщею.  До кінця цього року вона працюватиме у тестовому режимі. Таке рішення прийняла Львівська обласна державна адміністрація, пише Львів Майбутнього

Для повноцінного впровадження електронної черги необхідно підготувати дорожню інфраструктуру перед пунктом пропуску ( виділити окремі смуги для “віртуальної” черги),а також покращити інфраструктуру безпосередньо в пункті пропуску. 

Керівник ЛОДА Маркіян Мальський каже:

“Я не бачу різниці між електронною реєстрацією для отримання візи та такою ж реєстрацією для перетину кордону. Хто отримував візи до США , чітко знає, що є визначений час, ви самі його вибрали. Я вірю, що все можна цивілізовано спланувати”.

Головне питання, яке ускладнює роботу митниці – несинхронність роботи української та польської митниці. За день українська сторона пропускає близько 800 автомобілів, а польська – тільки 600. До того ж, відрізняються і стандарти перетину – в Польщі діють європейські стандарти, якими не передбачений пришвидшений перетин кордону. 

Маркіян Мальський вважає, що система не зможе повноцінно запрацювати, доки у нас не буде синхронності із сусідньою країною. Проте Польщі планують показати вже готовий проект після тестового режиму з наступного року.

Також у ЛОДА розглядають ідею термінового платного перетину кордону. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.