Неділя, 28 Квітня, 2024

Будівництво ІТ Park Lviv стартує вже цієї осені

На початку вересня відбувся завершальний етап підготовки до будівництва у нашому місті потужного Innovation District IT Park – організатори потужного ІТ-проєкту отримали дозвіл на початок масштабних будівельних робіт, пише сайт “Львів Майбутнього”. Львівський ІТ Кластер повідомляє, що це означає фактичний старт підготовчих та будівельних робіт вже цієї осені.  

Початок будівництва потужного Innovation District IT Park у Львові 

ІТ

Одним із найбільш клопітких етапів проєкту став етап, на якому організатори проєкту мали зібрати необхідні дозволи, аби нарешті будівельні роботи стали можливими. Завершальний етап проєкту дійшов кінця – дозвіл на будівництво отримано і Львівський ІТ Кластер висловив подяку всім тим, кому небайдужий розвиток ІТ-галузі в нашому місті і всім тим, хто доклав зусилля для появи у Львові незабаром потужного ІТ-центру, який відкриє перед нами нові можливості.  

Зазначимо, що погодженню проєкту сприяла Львівська міська рада на чолі з очільником міста – Андрієм Садовим, Державно-архітектурна інспекція України, ДУ UkraineInvest. Над створенням величезного проєкту майбутнього працювала творча майстерня “Пашенько”. Саме завдяки цим організаціям та людям проєкт незабаром вдасться реалізувати.  

Організатори проєкту зазначають, що отримання дозволу на будівництво означає, перш за все, довіру та підтримку з боку держави щодо реалізації такого проєкту. Ідея такого проєкту визрівала в організаторів вже давно і саме цей завершальний крок по-справжньому наблизив ініціаторів до мети – створення потужної унікальної платформи, яка виведе ІТ-галузь на Львівщині на принципово новий рівень.  

Проєкт Innovation District IT Park у Львові 

ІТ парк

Розробники проєкту створили унікальну концепцію потужного бізнес-центру з розвитку ІТ, який має на меті створити величезний комфортний технологічний район для роботи, навчання, відпочинку. Цей потужний ІТ-парк має стати унікальним для нашого міста та цілого західного регіону центром розвитку ІТ. 

Проєкт передбачає створення потужного центру на території, площею в 10 гектарів. Тут буде діяти величезна кількість офісів, загальна площа яких має становити 100 000 квадратних метрів і де зможуть одночасно розміститися понад 10 000 працівників. Тут же, на території ІТ-парку у Львові, буде діяти величезний комплекс інноваційних технологій, потужний мультифункціональний центр та велика кількість комфортних зон для відпочинку працівників.  

Зазначимо, що майбутній Innovation District IT Park має з’явитися на території між вулицями Стрийська, Івана Чмоли, Луганська та Козельницька. Вперше проєкт представили публіці ще три роки тому – у 2016 році. Організатори проєкту планують здати в експлуатацію перші об’єкти в 2021 році, а завершиться реалізація проєкту цілковито у 2023-2024 роках.  

Проєкт будівництва Innovation District IT Park має стати найпотужнішим для нашого міста та для цілої України загалом. Аналогів такого ІТ-парку в Україні немає.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.