П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Львові збільшено кількість паркувальних зон, де можна розрахуватись безготівково

Цими днями виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення “Про впровадження у порядку експерименту у рамках проекту “Smart Parking” оплати послуг за паркування виключно за допомогою мобільних додатків, смс-повідомлень та QR- кодів”. Такий експеримент, фактично, повністю унеможливлює будь-які прояви корупції, розповідає сайт “Львів Майбутнього“. 

В ЛКП “Львівавтодор” зазначають, що впровадження безготівкової оплати паркування – це крок уперед в напрямку оптимізації витрат комунальних підприємств. Саме паркомати сьогодні є однією з найбільших статей витрат для підприємства. Йдеться про обслуговування пристроїв, їх закупівлю для міських паркувальних територій тощо. При безготівковому розрахунку за паркування кошти будуть надходити напряму до підприємства, адже система робить неможливими прояви корупції. 

Згідно з прийнятим рішенням, розрахуватися безготівково на паркувальних територіях у Львові можна буде за такими адресами:

  • з 1 червня 2019 р. – на майданчиках для паркування, які знаходяться на вул. Листопадового Чину (12 парко-місць), вул. П. Саксаганського (21 парко-місце), вул. Б. Лепкого (21 парко-місце), вул. І. Огієнка (18 парко-місць), вул. М. Лисенка (13 парко-місць), вул. П. Куліша (45 парко-місць), вул. Шпитальна (25 парко-місць);
  • з 1 вересня 2019 р – на майданчиках для паркування, які знаходяться на вул. Є. Гребінки (18 парко-місць), вул. М. Драгоманова (30 парко-місць), вул. Сянська (15 парко-місць), вул. Лазнева (10 парко-місць), вул. Медова (9 парко-місць), вул. М. Гоголя (27 парко-місць).

Пригадаємо, що наприкінці минулого року на паркувальних територіях облаштували пристрої, які дають змогу в режимі реального часу спостерігати за кількістю автомобілів, які тут запарковано. Це дозволяє вирахувати, чи всі запарковані автомобілі пройшли оплату за місце. Далі – робота з інспекторами з паркування, які будуть діяти згідно з чинним законодавством. 

Нагадуємо, що сміттєпереробний завод на Пластовій почнуть будувати вже цього року. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.