Четвер, 28 Березня, 2024

Незаконну парковку біля Львівського університету ліквідують

Нещодавно у Львівській міській раді оголосили, що незаконну парковку біля стін головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка ліквідують. Як відомо, ліквідують цю парковку не раніше весни наступного року, а обмежувальні стовпці, які блокують заїзд на тротуар, планують повернути після закінчення капітального ремонту тротуару біля головного корпусу. Про це розповідає сайт “Львів Майбутнього“. 

Так, одразу ж після того, як з-під стін університету забрали обмежувальні стовпці, львівські водії хаотично почали паркуватися на частині тротуару. І це все відбувалося, незважаючи на знак “Зупинку заборонено”, що стоїть поруч. Представники поліції запевняють, що конкретних підстав для евакуації цих автомобілів немає, адже при паркуванні місце для пішоходів залишається і люди мають де перейти. Однак патрульна поліція все ж по можливості штрафує порушників, охочих припаркуватися на забороненій території. Для таких водії сума штрафу становить двісті п’ятдесят п’ять гривень. 

Нагадуємо, що обмежувальні стовпці з території прибрали у зв’язку з ремонтом. Уже вдалося відремонтувати тротуари на бічних вулицях Січових Стрільців та Листопадового Чину. Однак погодні умови не дозволяють зробити ремонт і біля стін головного корпус, а також відсутність документації не дає змоги завершити ремонт вчасно. Тому ремонт планують закінчити вже навесні.

До слова, нещодавно адміністрація Львівського національного університету виступила проти будівництва на площі перед головним корпусом університету дворівневого підземного паркінгу місткістю в триста п’ятдесят автомобілів. Це пов’язано головним чином із архітектурною цінністю споруди Львівського університету, яка за таких умов може перебувати під загрозою руйнування. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.