Вівторок, 19 Березня, 2024

На площі Двірцевій у Львові тривають ремонтні роботи

Про етапи роботи сповіщають відповідні дописи на сторінці “Транспорт та Інфраструктура Львова” в мережі “Фейсбук”.

Про це детальніше в матеріалі lviv-future.com.ua.

Раніше стало відомо, що в реконструкції беруть участь 55 працівників і 20 одиниць техніки (6 самоскидів і 5 ескаваторів). Робітникам вдалось вже повністю замінити головний водогін і наблизитись до фіналу заміни головного колектора. 

Рух приватного транспорту ускладнений. Приміські маршрути мають тепер кінцеву зупинку на площі перед Привокзальним вокзалом. Укрзалізниця для зручності пасажирів запровадила додаткову зупинку на станції Підзамче.

Триває активні дії із замощення паркінгу. Практично завершили роботи з ліквідації споруд під старим фонтаном. Підрядник готовий починати заміну комунікацій в частині наявних трамвайних колій. І з 13 травня трамвай не курсуватиме на кінцеву зупинку “Головний вокзал”, а буде розвертатися біля трамвайного депо по вул. Городоцькій.

Нагадаємо, площу Двірцеву перед головним вокзалом закрили на реконструкцію з початку березня цього року. Ремонтні роботи здійснюють поетапно: з березня закрили першу частину на ремонт, з квітня – автостанцію і з 13 травня перекриють рух на трамвайній колії.

Проект реконструкції передбачає, що  перед входом на головний вокзал облаштують величезну територію для пішоходів, спорудять новий сучасний фонтан. Будуть функціонувати окремі смуги для громадського та особистого транспорту, які розділятиме пішохідна алея. 

Праворуч на площі облаштують автостанцію із місцем для очікування автобусів. Трамвайну зупинку планують перенести ближче до входу на вокзал.

Ліворуч буде розташовуватись зона для приватних автомобілів і кількадесят майданчиків для швидкої висадки пасажирів. Однак для водіїв особистого автотранспорту буде можливість залишити авто на тривалий час на паркінгу (планується створення підземного паркінгу на 400 паркомісць). 

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.