Четвер, 28 Березня, 2024

Львів хоче закупити новий транспорт із кондиціонерами

Львівське комунальне підприємство “Львівелектротранс” закуповуватиме новий транспорт зі встановленими кондиціонерами. Далі розповість “Львів Майбутнього”.

Начальник управління транспорту Орест Олеськів зазначив, що перші тролейбуси “Електрон” почнуть постачати вже скоро. Усі вони обов’язково мають бути зі встановленими кондиціонерами. Також у планах покупка 100 автобусів та 10 трамваїв, у яких передбачене встановлення кондиціонерів – відповідно до угоди з Європейським інвестиційним банком. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Ще у вересні ЛМР відмовилась від закупівлі міського транспорту без кондиціонерів. Таку ідею підтримали 36 львівських депутатів.

Кондиціонування в автобусі потрібне не лише для комфорту пасажирів, але і для їхнього здоров’я, а в деяких випадках – навіть збереження життя. Особливо це стосується літнього періоду.

У тексті електронної петиції, яку депутати підписали ще у вересні, йдеться:

“Львівські автобуси та маршрутки перетворилися на справжнє пекло. Постійні скарги пасажирів на те, що комусь немає чим дихати, а комусь дує, а також жахливі запахи від розпарених людських тіл в переповнених трамваях, тролейбусах чи автобусах зробили неможливим пересування львів’ян та гостей міста в громадському транспорті”.

Нагадаємо, що ЛКП “Львівелектротранс” хоче pfкупити для міста нові тролейбуси з автономним ходом. Вони передбачають відсутність контактної мережі чи струму, так як оснащені спеціальними батареями.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.