П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Через несприятливі погодні умови відновлення мозаїки "Океану" призупинили

Епопея з легендарною львівською мозаїкою першого міського рибного супермаркету “Океан” триває, пише Львів Майбутнього. Так, скандальний забудовник працює над помилками минулого і займається відновленням зруйнованої мозаїки, яка за багато років існування навіть встигла стати цілим символом одного з районів рідного міста. Однак на вулиці суттєво стало холодніше, погодні умови обіцяють невдовзі погіршитися, а відтак забудовник змушений призупинити процес відновлення творчої пам’ятки і відкласти подальші ремонтні роботи на наступний рік.  

Зараз всі ремонтні роботи зупинилися на етапі відновлення стіни “Океану” та нанесення рельєфу мозаїки на стіну.  

Напередодні у Львові було визначено, що відновлення мозаїки “Океану” відбуватиметься у кілька послідовних етапів. Перший полягав, власне, у відновленні стіни – основи для нанесення мозаїки. Після цього – другий етап – це створення рельєфу. Тепер забудовнику залишилося тільки виконати останній етап відновлення пам’ятки – це нанесення мозаїки. 

Планується законсервувати об’єкт і чекати вже наступного року, аби нарешті завершити відновлення мозаїки “Море і риби”, зруйнування якої так обурило мешканців міста Лева. Однак поки що у Львові задоволені і цим, адже досить велику частину роботи. Відновлення мозаїки продовжиться, як тільки для цього з’являться сприятливі погодні умови, запевнив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.  

Технічно відновити легендарну міську мозаїку цілком можливо. В цьому впевнений син автора мозаїки Остап Патик. Чоловік запевняє: роботи на об’єкті призупинені, адже треба паралельно також дати раду з самими камінцями. Їх обов’язково необхідно прочистити, помити, поколоти, а також посортувати за кольорами. Та й здійснити перерахунок матеріалів і докупити при необхідності те, чого бракує, також потрібно.  

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.