П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Незабаром на лінію виїдуть новенькі "Електрони"

Цими днями у прес-службі Львівської міської ради повідомили про те, що незабаром на лінію мають вийти новенькі тролейбуси компанії “Електрон”, пише сайт “Львів Майбутнього”. Зараз у Львові триває процес офіційної передачі комунальному підприємству “Львівелектротранс” перших десяти новеньких “Електронів”. 

Чому затрималися із впровадженням нового транспорту? 

Як повідомили у прес-службі, трапилася невелика затримка із введенням в дію новенького транспорту. Це відбулося через запізнення у поданні сертифікатів відповідності, які мали надійти від виробника нового транспорту. Також затримка трапилася і через те, що виникли певні зауваження з технічної точки зору зі сторони замовника нового транспорту у Львові.  

Відтак вийдуть новенькі “Електрони” на лінію через кілька днів, 15 грудня. 

П’ятдесят нових тролейбусів у Львові з’явиться вже до кінця березня 

тролейбуси

Пригадаємо, між міським комунальним підприємством “Львівелектротранс” та концерном “Електрон” було укладено договір. Згідно з ним, місто має отримати п’ятдесят тролейбусів до кінця березня наступного року. 

Перші десять новеньких тролейбусів “Електрон” комунальне підприємство “Львівелектротранс” отримало ще на початку жовтня. На ці тролейбуси нанесли нову львівську ліврею. Виробник гарантує: тролейбуси служитимуть місту точно два роки або ж, якщо перевести гарантійний термін служіння в кілометри, то це – 100 тисяч кілометрів.  

Новенькі тролейбуси “Електрон” обладнані сучасними системами, вони обладнані кондиціонерами, відеокамерами, USB-зарядками.  

Концерн “Електрон” і раніше працював над створенням нового громадського транспорту для міста Лева. Наприклад, концерт виготовив трамваї, які зараз курсують в Сихівський район. Також численні автобуси, тролейбуси та електробус в місті також є результатом виробництва “Електрону”. Загалом, місто Лева замовило у підприємства понад 130 одиниць транспорту.  

Планується, що в найближчі два роки місто Лева також візьме кредит на сотню тролейбусів із автономним ходом.  

Тендер на закупівлю нових тролейбусів у Львові 

тролейбуси

Тендер на закупівлю новеньких тролейбусів провели минулого року, в листопаді. Це потужний тендер, сумою в 17 мільйонів євро від ЄБРР. З них 15 мільйонів – це кредитні кошти і ще 2 мільйони – грантові кошти.  

Планується, що крім закупівлі нового транспорту, за ці кошти у Львові планують також здійснити реконструкцію тролейбусної мережі, а ще – хочуть відремонтувати трамвайне депо, розташоване на вулиці Промисловій. Відремонтують і тролейбусне депо, розташоване на вулиці Тролейбусній.  

Пригадаємо, у Львові також планують збудувати декілька нових тролейбусних ліній – на вулиці Виговського, а також на вулиці Вашингтона-Пасічній. Запланували і ремонт контактної трамвайної мережі на вулиці Франка – площі Соборній – вулиці Винниченка.  

Терміни виконання всіх запланованих робіт з налагодження транспортної мережі залежать від складності робіт та технічного стану мереж, а також приміщень депо.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.