П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Підземний паркінг на площі Петрушевича: бути чи не бути?

Цими днями в міській раді підіймали питання будівництва паркінгів, пише Львів Майбутнього. Зокрема, свої коментарі стосовно облаштування паркінгів в місті Лева давав мер Андрій Садовий, який в ході останнього засідання виконавчого комітету міської ради прокоментував ситуацію зі зведенням підземного паркінгу на площі Петрушевича.  

Плани Садового на підземний паркінг на площі Петрушевича 

Так, минулої п’ятниці в стінах міської ради прийняли рішення про функції замовника стосовно проєктування паркінгу на площі Петрушевича. Далі важливо знайти інвестора, який би погодився на облаштування паркінгу на площі. Садовий переконаний, що підземний паркінг тут обов’язково має з’явитися, не зважаючи абсолютно ні на що.  

Саме паркінг на площі Петрушевича зараз є пріоритетним для міста, як запевнив львівський мер. Адже, наприклад, паркінг біля Франкового вишу і досі стоїть під питанням через непорозуміння з університетом, які виникли в ході планування зведення тут підземного паркінгу. Щодо обіцяного паркінгу на площі Двірцевій, яка перебуває на великій реконструкції, то тут є ідея створити надземний паркінг, а не підземний, адже підземний забрав би набагато більше часу, аніж надземний.  

Тож процес будівництва паркінгу вирішили прискорити. Відтепер ЛКП “Львівавтодор” визначено як замовника стосовно розробки проєкту облаштування довгоочікуваного паркінгу.  

Підземний паркінг на площі Петрушевича: історія питання 

2

Про підземний паркінг на площі Петрушевича у Львові говорять вже тривалий час. Раніше міська рада говорила про облаштування паркінгу ще до славнозвісного Євро-2012, однак цього так і не відбулося. Згодом, в лютому 2018 року про паркінг заговорили знову. Тоді й погодила міська рада ЛКП “Львівавтодор” створити проєкт земельної ділянки, а пізніше затвердила його та розширила площу майбутнього паркінгу на обраній території.  

Ще в березні минулого року виконавчий комітет погодив проєктування реконструкції площі Петрушевича з підземним паркінгом.  

Згідно з проєктом, заїзд до паркінгу хочуть облаштувати зі сторони вулиці Шота Руставелі, а виїзд – безпосередньо до площі Петрушевича у напрямку Зеленої. Після будівництва підземного паркінгу на площі зелені насадження у сквері мають відновити, кажуть у міській раді. 

Як попередньо зазначалося, вартість проєкту з облаштування підземного паркінгу на площі Петрушевича може становити 5 млн євро, а реалізація може тривати до 10 років. Паркінг має бути дворівневим і вміщуватиме приблизно 300 машин, кажуть у міській раді. Додамо, що Мінрегіонбуд дозволив будувати в історичному ареалі міста, до якого входить площа Петрушевича, лише підземні автостоянки. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.