Четвер, 28 Березня, 2024

Увага: на Львівщині закривають кордони з ЄС. Які пункти пропуску будуть першими?

Від сьогодні, 12 березня, в Україні почав діяти карантин, який оголосили через масштаби поширення коронавірусу у світі. Аби попередити спалах цього COVID-19 у нас, Уряд України вирішив прийняти низку заходів безпеки. Відповідне рішення було прийнято вчора, 11 березня, на засіданні Кабінету Міністрів України, передає урядовий портал. Відтак, у другій половині дня у Львові було підтримано державне рішення та оголошено план дій на наступні три тижні (з 12 березня до 3 квітня) в регіоні. Далі про це “lviv-future“.

Серед головних заходів безпеки: закриття усіх навчальних закладів, заборона проведення масових заходів (200 і більше осіб), обмежено поїздки за кордон, скасовано певні аіарейси тощо. У число превентивних заходів потрапляє і закриття пунктів пропуску на кордоні з країнами ЄС. Про це стало відомо сьогодні, 12 березня. Відповідне рішення ухвалили ввечері 11 березня на нараді Міністерства охорони здоров’я та Державної прикордонної служби, передає видання “zaxid.net“.

Відомо, що наразі усі деталі вищезазначеного рішення перебувають на стадії офіційного затвердження. Але вже зараз можна стверджувати, що це стосується Львівської, Волинської та Закарпатської областей. Йдеться про те, що закриють всі автомобільні та пішоходні переходи в цих регіонах. Відбудеться загальне закриття 12 березня о 22:00. На Львівщині насамперед закриють пункти пропуску “Шегині”, “Рава-Руська” та “Хирів”.  

Уряд зазначає, що таке рішення було прийнято в рамках заходів безпеки українців щодо поширення небезпечного вірусу COVID-19. Тому усіх просять з розумінням віднестись до цього. Людей, які планували перетинати кордон сьогодні чи у наступні дні, попереджають про закриття автомобільних та пішоходних пунктів пропуску. Відміняйте свої поїздки або поспішайте це зробити до кінця дня.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.