П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Львові скасовано безкоштовний проїзд: для кого? Перелік категорій

У понеділок, 23 березня, у Львові вступає в силу рішення міської влади щодо скасування пільгового проїзду у громадському транспорті на час карантину. Таке рішення 19 березня прийняла міська комісія ТЕБ і НС у рамках програми протидії коронавірусної інфекції у місті, передає прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, рішення скасувати пільги на час карантину у транспорті було прийняло з метою зменшення скупченості пасажирів на зупинках та у різних видах міського транспорту. Насамперед міська влада сподівається, що в автобусах і тролейбусах зменшиться кількість пенсіонерів, людей, найбільш вразливих до коронавірусу, а також відкриє можливість, зважаючи на обмеження щодо кількості пасажирів у транспорті, людям, що працюють, нормально добиратись на роботу. Але, окрім людей, що на пенсії, під скасування пільг потрапляють: військовослужбовці, ветерани війни та служби у внутрішніх органах, інваліди війни, чорнобильці, інваліди усіх груп, діти шкільного віку та діти з багатодітних сімей. З повним списком пільгових категорій можна ознайомитись тут.

Як свідчать дані статистичних досліджень, значна частина людей підхоплює вірус саме у громадському транспорті. Тому, аби зменшити ризик зараження COVID-19, впроваджено таке рішення. До слова, напередодні скасували пільговий проїзд і у Чернівцях, де зареєстровано чи не найбільше випадків коронавірусу в Україні. Станом на 22 березня там зафіксовано 25 випадків COVID-19, а у Києві – 29.

Нагадаємо, у рамках запровадження заходів безпеки у Львові (та й в Україні) не дозволено перевезення у громадському транспорті більше 10 людей. За виконанням цього рішення у місті стежить поліція. Відомо, що тільки 19 березня за порушення правил перевезення пасажирів (більше, ніж 10 пасажирів було у транспорті) правоохоронці оштрафували 5 водіїв на 17 000 грн.

Станом на 22:00 22 березня в Україні підтверджено 73 випадки COVID-19, передає прес-служба Центру громадського здоров’я України.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.