П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Уряд затвердив склад Львівської ОТГ: ще 17 населених пунктів приєднали до Львова

У середу, 27 травня, на державному рівні було затверджено новий склад Львівської ОТГ. Тепер територія Львова значно розшириться, адже до Львівської об’єднаної територіальної громади, окрім Львівської міської ради, увійдуть ще 17 пунктів, передає пресслужба Кабміну.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, на засіданні Кабміну затвердили перспективний план формування територій громад Львівської області. Відтак, до Львівської ОТГ увійдуть ще чимало прилеглих населених пунктів – 15 сіл і 2 міста. Відтепер у складі Львівської ОТГ будуть: Винниківська і Дублянська міські ради, Брюховицька, Рудненська селищні ради, Грибовицька (Великі Грибовичі, Збиранка, Малі Грибовичі), Грядівська (Гряда, Воля-Гомулецька), Зашківська (Зашків, Завадів, Зарудці), Лисиничівська (Лисиничі, Підбірці), Малехівська та Рясне-Руська (Рясне-Руське, Підрясне) сільські ради, йдеться у повідомленні ЛОДА.

Зазначимо, навколо цього питання тривалий час виникали дискусії – як на місцевому рівні, так і на державному, були протести мешканців окремих громад, однак рішення таки прийняли. До слова, окремо уряд дозволив утворити Сокільницьку та Оброшинську ОТГ, не включаючи її до Львівської. Також відомо, що Суховоля (село поблизу Львова) увійде в Зимноводівську ОТГ, а Бірки – в Івано-Франківську.

Також відомо, що на засіданні, коли Кабмін затверджував перспективний план щодо Львівської ОТГ, був присутній голова ЛОДА Максим Козицький. Він виступив перед міністрами з проханням не вносити жодних змін у поданий ЛОДА план щодо розвитку Львівщини. Таку позицію очільника ЛОДА підтримав прем’єр Денис Шмигаль. Останній зазначив, що впродовж дня у документ можуть внести певні технічні поправки, однак його суті не змінюватимуть.

Загалом на Львівщині передбачено 73 об’єднані територіальні громади. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.