Четвер, 2 Травня, 2024

До уваги львів'ян: в уряді запропонували грошову допомогу кожному українцеві на час кризи

Через тривалу боротьбу з коронавірусом весь світ охопила криза. Не оминула вона й Україну. У нас велика кількість людей залишилась без роботи, чимало потрапили під скорочення, інші ж пішли у вимушену довгострокову відпустку. Зважаючи на таку ситуацію, уряди багатьох держав вже давно працюють над планом виходу з економічної кризи, виступають з певними ініціативами щодо підтримки своїх громадян у цей непростий час. Здається, в цьому напрямку почала рухатись і Україна. Зокрема, цими днями стало відомо, що “слуги народу” запропонували певну грошову допомогу кожному громадянину України, передає офіційний веб-портал Верховної Ради України.

Як повідомляє “lviv-future“, з вищезазначеною ініціативою у рамках засідання робочої групи щодо економічного розвитку України виступила представниця президентської фракції “Слуга народу”, народна депутатка України Людмила Буймістер. За її словами, для того, щоб Україна у коротші терміни вийшла з кризи, варто провести емісію, тобто додатково випустити в обіг гривень до 10% від ВВП країни, а це близько 300 млрд грн. Ці кошти підуть на 3 великі програми:

  1. фінансова підтримка громадян – планують запровадити тимчасовий універсальний базовий дохід у розмірі 3000 грн на кожну особу. Якщо це підтримає уряд та Національний банк України, то такі виплати будуть впродовж всього періоду виходу з карантину та економічної кризи. За переконанням Буймістер, саме це сприятиме попиту на продовольчі товари, що у свою чергу підніматиме ВВП країни.
  2. безкоштовне та безумовне кредитування бізнесу – малого та середнього;
  3. відновлення галузі електроенергетики та інвестиції у будівництво інфраструктури.

До слова, право емісії (друку додаткових купюр) належить Національному банку України. Ця державна структура поки ще не коментувала цієї теми.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.