Субота, 27 Квітня, 2024

Стежити за станом здоров'я львів'яни зможуть за допомогою спеціального електронного помічника

Останні події в Україні та світі нагадали львів’янам про те, наскільки важливим є здоров’я, як потрібно ставитися до свого здоров’я і цінувати його, пише сайт Львів Майбутнього. Разом з тим, пандемія COVID-19 стимулювала розробників, науковців та медиків напрацювати новації, щоб дбати про своє здоров’я.  

Сьогодні, 18 червня, у Львові презентували чергову розробку від Lviv IT Cluster спільно з BotsCrew – спеціальний бот, завдання якого – відстежувати стан вашого здоров’я кожного дня. Розробка отримала назву “Температурка бот”, як повідомили у прес-службі Львівської міської ради.  

Львів Майбутнього дізнавався, що являє собою “Температурка бот” і як бот допоможе слідкувати за належним станом свого здоров’я.  

“Температурка бот”: як це працює? 

1

Як розповідають засновники, “Температурка бот” – це спеціальна “здорова” розробка, покликана мотивувати львів’ян кожного дня турбуватися про своє здоров’я – стежити за самопочуттям. Як це відбувається? Дуже просто – користувач просто кожного дня відповідає на запитання, які йому надходять в чат-боті.  

Працює бот на базі соціальної мережі Facebook – у Messenger, куди щоденно надходять автоматичні нагадування, щоб користувач поділився новою інформацією про своє самопочуття та оновив показники. Все це відбувається в невимушеній, ігровій формі. 

Для того, щоб скористатися послугами чат-бота, не треба докладати якихось надзусиль, завантажувати додатки на телефон чи платити кошти. Достатньо просто додати “Температурку бота” до своїх контактів і він почне з вами дружнє, привітне спілкування. Нічого складного, однак саме така проста річ може допомогти вам зауважити зміни у своєму самопочутті і можливо – зауважити тривожні сигнали від вашого організму, які свідчать про те, що пора звернутися до лікаря.  

Про що питається “Температурка бот”? 

2

Питання, які ставить “Температурка бот”, також зовсім нескладні і на них можна швидко дати чітку відповідь – багато часу у львів’ян користування послугами бота не займе.  

Це, до прикладу, питання про те, якою є температура, чи була задишка в людини в цей день, чи були якісь контакти з хворими людьми. Запитує бот і про те, куди ви подорожуєте (якщо ви подорожуєте), чи буваєте в небезпечних сьогодні в країні та за її межами місцях, де є спалахи захворювання тощо.  

Кілька секунд можуть допомогти вчасно відреагувати і врятувати життя 

Як би не ставилися львів’яни скептично до такого роду розробок, та чат-бот – це ще одна проста річ, яка не займатиме багато часу у вас та зусиль, однак таки може допомогти вам побачити зміни в організмі і врятувати навіть життя. Особливо це актуально саме зараз, коли ми живемо в такий неспокійний час і коли ще рано говорити про послаблення карантину та про те, щоб забути про низку обмежень в поведінці.  

Не нехтуйте можливостями, які для вас створюють сьогодні, щоб подбати про здоров’я та життя, а також не забувайте подбати про рідних та близьких, особливо – про стареньких. Розкажіть їм про “Температурку бота” і навчіть, як користуватися простим сервісом для турботи про власне здоров’я.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.