Четвер, 25 Квітня, 2024

Як у Львові відреставрували чергову браму із співфінансуванням мешканців

Нещодавно на офіційній сторінці ЛКП “Археологічно-архітектурна служба” у соціальній мережі Facebook з’явилося фото відреставрованої брами у Львові, інформує “Львів Майбутнього“. Це – чергова брама, яка підлягала реставрації у місті згідно з планами “Археологічно-архітектурної служби” Львова. 

“Відновлено сецесійну браму на вул. Городоцькій, 45 та повернуто її первинне пофарбування, що власне і властиво для цієї архітектурної епохи та практично всюди є втрачено. Дякуємо за роботу столяру-реставратору Назару Тимняку. Це вже 21 відреставрована брама завдяки програмі співфінансування реставрації вхідних дверей та брам між містом і мешканцями”, — розповіла директор ЛКП “Археологічно-архітектурна служба” Тетяна Балукова.

Як відомо, цьогоріч з міського бюджету Львова 3 мільйони гривень було виділено для програми співфінансування дверей і брам. В межах цієї програми заплановано, що на Львівську міську раду покладено 70% від оплати реставрації міських дверей та брам. Решту 30% становить співфінансування мешканців нашого міста. 

Додамо, що впродовж 2009-2017 років у Львові діяв проект “Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова”. У межах виконання проекту було здійснено реставрацію 148 історичних брам у Львові, згідно з офіційними даними Львівської міської ради. Усі ці об’єкти було відреставровано за допомогою співфінансування львів’ян, кажуть тут. Зараз на реставрації перебувають брами в будинках на вул. Гоголя, 5, Козланюка, 2 та ін. 

Згідно з започаткованим проектом, у Львові планується втілення:

  • програми співфінансування ремонтно-реставраційних робіт вікон і брам на об’єктах культурної спадщини;

  • програми співфінансування ремонтно-реставраційних робіт балконів на об’єктах культурної спадщини;

  • програми проведення практичних семінарів з підвищення кваліфікації майстрів-реставраторів.

З наступного року у Львові планують також впровадити програму співфінансування між містом і мешканцями реставрації вікон у будинках, які належать до культурної спадщини міста. В поточному році “Археологічно-архітектурна служба” взяла на опрацювання близько 50 заявок від мешканців на реставрацію у співфінансуванні вхідних дверей і брам в будинках Львова, інформує прес-служба Львівської міської ради. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.