Субота, 20 Квітня, 2024

Центр Шептицького номінували на премію з архітектури

Центр Шептицького у Львові став номінантом міжнародної архітектурної преміЇ Європейського Союзу імені Міса ван дер Рое 2019.

На першому поверсі розмістились кілька аудиторій, кав’ярня та виставкова зала, на другому та третьому – бібліотека з коворкінгами, на четвертому – адміністративні приміщеня. На цокольному поверсі будівлі розмістився конференц-зал. Дах бідівлі обладнаний зеленим покриттям, що затримує воду.

Як пише “lviv-future“,з посиланням на джерело Tvoe.misto, центр Шептицького збудували на території студентського містечка Українського католицького університету, що на вулиці Козельницькій. Минулого року, 10 вересня  відкрили мультифункціональну бібліотеку.оду. Проектуванням займалась німецька компанія Behnisch Architekten та AVR Development. Над проектав працював і нинішніг головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

 Додамо, що раніше такою премією номінували Простір Синагог на Староєврейській. Цьогоріч претендентами на премію стали також київський Театр на Подолі, Печерська міжнародна школа, пуюлічний простір “Сцена”,що в Дніпрі. дачний готель “Глібівка” та Камінний дім, що на Київщині, “Земля ведмедів та вовків” у Черкаському зоопарку. Переможець юуде визначений 7 травня у Барселоні.

Тепер трохи про премію.

Заснував її в 2001 році Фонд Міс ван дер Рое та Європейська комісія. Її номінують один раз протягом двох років за проекти, які були за цей час реалізовані. Мета премії сформувати європейське середовище , досягти розуміння трансформації, визначити інновації в галузі архітектури, привернути увагу до важливих вкладів європейських професіоналів у розвиток нових ідей.  Після оголошення номінатнів журі конкурсу обирає сорок проектів, серед яких п’ять стануть фіналістами.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.