Середа, 24 Квітня, 2024

У центрі Львова встановлять підземні контейнери: де саме?

У Львові змінили місце локації облаштування підземного майданчика для збору твердих побутових відходів. Тепер підземні контейнери будуть встановлювати на площі Соборній, повідомляє прес-служба ЛМР.

Як пише “Lviv-future“, рішення про зміну локації з вул. Словацького, 18 на площу Соборну, біля будинку № 14 (ТРЦ “Роксолана”), було прийнято на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради.

Як повідомив Сергій Сало, в.о. обов’язки директора департаменту з питань поводження з відходами міської ради, локацію перенесли через низку технічних причин : на вулиці Словацького було виявлено додаткові мережі “Укртелекому” та “Львівобленерго”.

Нагадаємо, що відповідне рішення про облаштування у Львові підземного майданчика для збору твердих побутових відходів було прийнято на засіданні виконавчого комітету 19 жовтня цього року. Рішенням передбачено встановлення 4 контейнерів різного об’єму: 2 контейнери для змішаних відходів —  об’ємом по 5 м3 кожен , 1 контейнер для вторинної сировини (папір, пластик, пет, метал) об’ємом 4 м3 та один контейнер для скла об’ємом 3 м3. Облаштує майданчик за свій кошт компанія “Грінера Україна”, яка є виконавцем послуг із збору та вивезення твердих побутових відходів у Галицькому районі. Результати роботи першого такого майданика покажуть чи доцільно облаштовувати такі майданчики в інших місцях.

Додамо, що крім вул. Словацького, міська рада планувала встановити підземні майданчики для збору сміття за кількома адресами : проспект Чорновола, 2,  площа Міцкевича, 8, площа Ринок, вул. Валова, 29, вул.Вороного, 20, вул. Князя Романа 3, проспект Свободи та вул. Лесі Українки.

Контейнери підземного типу вже давно експлуатуються у Європі. Такі контейнери зручні тим, що займають менше місця, безхатченкам туди важко добратись, отже сміття не розкидають по місту. Та і в спеку немає всім добре знайомих неприємних запахів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.