Вівторок, 23 Квітня, 2024

Вночі на Рясному стане світліше

Настав час подбати і про віддалені райони нашого міста.

У рамках проекту “Рясне – район зелених технологій”, який спільно реалізовують департамент економічного розвитку Львівської міської ради та муніципалітет міста Фрайбург (Німеччина), передає прес-центр ЛМР.

Як пише “Lviv-future“, завдяки коштам партнерів з Німеччини на території трьох шкіл мікрорайонів Рясне-1 та Рясне-2 встановили 65 нових led-світильників вуличного освітлення.

В департаменті економічного розвитку повідомили, що станом на сьогодні за кошти німецьких партнерів придбано та встановлено 65 сучасних led-світильників, які встановили на території трьох шкіл та НВК, та спортивних майданчиків за такими адресами: ЗОШ № 92 (вул. Шевченка, 390), НВК № 94 (вул. Брюховицька, 99, старша школа), вул. Ряснянська, 324 (школа-садок),ЗОШ №100 (вул. Величковського, 58).

Led-світильники є досить економним та екологічним рішенням, також ці лампи довговічні. В рамках проекту планується також реконструкція системи вуличного освітлення вул. Величковського, встановлення індивідуального теплового пункту в одній з багатоповерхівок  мікрорайону Рясне та модернізація системи опалення в одній із шкіл мікрорайону.

Додамо, що мета проекту – перейняти інноваційний досвід міста Фрайбург, яке належить до одного з кращих енергоефективних та озеленених міст Німеччини та прикладом однієї вулиці показати важливість втілення “Зелених інновацій”. Концепція проекту, за яким буде реалізована ця вулиця, в майбутньому буде застосовуватись для інших вулиць та інших районів міста.

Нагадаємо, що ідея створити “Зелений район” виникла у жовтні 2016 року, на зустрічі представників Львівської міської ради з керівництвом міжнародного департаменту міської ради міста Фрайбурга.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.